Primăria anunță că a început reabilitarea parcurilor din Sectorul 5

14 apr. 2021
224 Afișari
Primăria anunță că a început reabilitarea parcurilor din Sectorul 5

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că începe reabilitarea parcurilor din Sectorul 5, după ce a efectuat o vizită de lucru în Parcul Pecineaga.

 

 

Reabilitarea parcurilor din Sectorul 5. Cristian Popescu Piedone a efectuat o vizită de lucru în Parcul Pecineaga, care urmează să fie reabilitat. Edilul a cerut direcției Tehnice să dea comanda pentru reparații cât mai repede, pentru că parcul reprezintă un pericol pentru copii. Covorul de tartan și băncile urmează să fie înlocuite, iar mobilierul din parc urmează să fie reparat. În cazul în care acesta nu se poate repara, va fi înlocuit.

De asemenea, Primarul Sectorului 5 a dispus ca în jurul parcului să fie plantați copaci, iar în parc să fie montate aparate de fitness.

Mai mulți cetățeni care au stat de vorbă cu Cristian Popescu Piedone i-au solicitat acestuia crearea de spații special amenajate pentru animalele de companiei. Edilul a dispus ca lucrările în acest sens să înceapă de săptămâna aceasta.

Vor fi evaluate toate parcurile din Sectorul 5

În zilele următoare vor fi evaluate și celelalte parcuri din Sectorul 5, în prezența primarului Cristian Popescu Piedone.

„Trebuie să reparăm de îndată parcurile din sector. A venit primăvara, iar copiii trebuie să se poată juca în locuri sigure. Covorul de tartan și băncile vor fi înlocuite, iar mobilierul din parc va fi reparat. Trebuie să asigurăm și oxigen în jurul parcurilor, motiv pentru care vom planta copaci în jurul acestora. Nu putem să îi uităm nici pe prietenii noștri necuvântători. Vom crea spații special amenajate pentru animalele de companie, pentru ca ele să nu  reprezinte un pericol pentru copiii care se joacă în parcuri. Vreau ca Parcul Pecineaga să fie gata până în Săptămâna Mare.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În paralel cu reabilitarea parcurilor continuă și acțiunea de curățenie. Pe lângă toaletarea copacilor, curățatul spațiului verde și săpatul grădinilor din jurul blocurilor, se schimbă și vopsesc gardurile ce împrejmuiesc grădinile și, totodată, se amplasează mobilier stradal.

De asemenea, angajații firmei de salubrizare spală și mătură mecanic străzile și trotuarele din sector. Această acțiune este realizată cu sprijinul Poliției Locale Sector 5. Societatea Infrastructură Sector 5 continuă lucrările de asfaltare și plombarea gropilor din asfalt.

Cookies