ARHIVA B365

Primăria a alocat 1,5 milioane de euro pentru înlocuirea unui cuptor la Crematoriul Vitan

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni, un proiect de hotărâre propus de primarul general, Sorin Oprescu, care prevede alocarea a 1,5 milioane euro (cu TVA), pentru înlocuirea unuia dintre cuptoarele de incinerare de la crematoriul uman Vitan Bârzeşti. Noul cuptor va fi funcţional în următorii doi ani.

Potrivit primarului general, cuptoarele de la crematoriul Vitan Barzesti funcţioneaza din 1987 şi „nu mai fac faţă”. Mai mult, potrivit edilului-şef, noul cuptor va putea fi utilizat şi pentru arderea deşeurilor spitaliceşti.

„Municipiul Bucureşti reprezintă cea mai mare aglomerare urbană din ţară. Problemele legate de rezolvarea locuinţelor necesare, a transporturilor, a apei, a canalizarii, a încălzirii reprezintă situaţii complexe, care reclamă soluţii adecvate. În acelaşi context, se înscrie şi asigurarea locurilor necesare pentru înmormântări (în cimitire sau crematorii). Nedemararea la timp a lucrărilor aferente crematoriului poate genera o situaţie de criză în viitorul apropiat”, se precizează în expunerea de motive a hotărârii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button