Primari en froid în București. Ciucu, despre Clotilde: S-a certat cu toată lumea, acum se transformă în victimă competentă. Armand sare ca arsă: Un frustrat!

14 oct. 2022
620 Afișari
Primari en froid în București. Ciucu, despre Clotilde: S-a certat cu toată lumea, acum se transformă în victimă competentă. Armand sare ca arsă: Un frustrat!
Primari en froid în București. Ciucu, despre Clotilde: S-a certat cu toată lumea, acum se transformă victimă competentă. Armand sare ca arsă: Un frustrat!

Notă introductivă: Pentru situația extrem de puțin probabilă în care “en froid” sună rece și necunoscut, vorbim, desigur, despre o răcire a relațiilor dintre persoane, tradusă și prin starea de “a fi certați”.

Săgeți au mai zburat între primarul sectorului 1, Clotilde Armand, și primarul de la 6, Ciprian Ciucu, dar așa – cum ziceam – en froid ca de data asta nu s-a mai pomenit. Cearta a pornit de la propunerea primăriței de la așa-numitul sector al bogaților din București: Clotilde Armand zicea să se acorde tichete anticriză de 1.000 de lei tuturor locuitorilor din sector.

Ciucu, despre tichetele de criză propuse de Clotilde în S1: Nu votăm orice prostie

Întrebat cum i se pare ideea, primarul Sectorului 6, care e și liderul PNL București, a criticat dur propunerea:

O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale. O primărie trebuie să vină cu proiecte de infrastructură. Și să livreze populației servicii publice de calitate – de la curățenie, până la transport public (dacă are acele competențe) școli, grădinițe…. Acolo trebuie să meargă banii. Nu văd cum (pot fi date tichetele de criză, nota red.). Nu văd care e baza legală. Pentru că asta a fost așa, o idee aruncată în spațiul public. Dar vă zic: nu are bază legală. Evident, nu votăm orice prostie. Nu știu ce are de câștigat doamna primar cu această măsură, pentru că se adresează altui electorat. Nu propriului electorat.

Ciprian Ciucu a continuat cu criticile. Îi reproșează primarului de la 1 că nu a reușit să-și facă majoritatea în Consiliul Local, unde este un conflict între Clotilde Armand  și PNL Sector 1, încă de la începutul mandatului:

Un primar este un politician. Nu contează cu cine își face majoritatea în Consiliul Local. Este datoria lui ca primar să își facă majoritate. Prima datorie pe care o are față de cetățeni. Asta înseamnă nu să le facă dosare penale consilierilor locali, după care să le ceară votul. Trebuie să-i aducă la masă, să negocieze.(…) Sectorul 1, din păcate, cu o atitudine extrem de conflictuală (a primarului Clotilde Armand, n.red.), permanent întreținută în toate direcțiile, pentru mine este un caz pierdut. Și o zic cu mâhnire, pentru că sunt în coaliție cu USR la Sectorul 6 și funcționează. Ca și la Consiliul General.”

Ciprian Ciucu, despre Clotilde Armand: Tot timpul scandal și atacuri

Una peste alta, Ciprian Ciucu îi reproșează lui Clotilde Armand că se ceartă cu toată lumea nonstop:

Fiecare doarme cum își așterne. N-o să-i pese nimănui că nu știu cine nu ți-a votat proiectele. Datoria ta este să îți treci proiectele. Este prima lecție pe care am învățat-o de la primari cu experiență. Nu tot timpul scandal, tot timpul atacuri, în toate direcțiile. Hai să facem așa. Haideți să luăm toate proiectele blocate de PNL. Și să le comparăm cu cele care au fost votate. Și să vedem care au avut sume mai mari. (…) Nu e vorba despre rea voință (din partea PNL, n.red.). E vorba despre un mod permanent conflictual. Și o spun cu mâhnire, pentru că am fost cu doamna primar în campanie electorală. Dar tot ce a făcut a fost să se certe cu toată lumea, în toate direcțiile. Nu așa poți să îți duci un mandat. Acuma se transformă în victimă competentă, pentru că PNL nu-i votează proiectele. Eu i-am spus și domnului Burduja (președintele PNL Sector 1, n.red.). PNL București are doar rol de coordonare, nu poate impune decizii filialelor. Dar i-am spus: votați-i proiectele și ieșiți în public și explicați ce nu merge. Nu știu dacă mai pot face ceva. 

Clotilde Armand către Ciprian Ciucu: Frustrat, neputincios,…

A venit cu repeziciune și replica primarului Sectorului 1. Într-o lungă postare pe Facebook, Clotilde Armand îi spune primarului de la 6 că-i neputincios și frustrat și că n-a apărat-o de dușmani. Plus că nu știe legislație.

 Postarea integrală a lui Clotilde Armand:

A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor Sectorul 1 in această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – „este o măsură care nu se adresează electorului ei”. Asta cu „baza legală” a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici?!

Mai spune șeful PNL București că eu mă cert cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1. (Ai dreptate Ciprian. Mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui. Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele. Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici. Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București. Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși. Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare. Îmi pare rău că nu ratezi nicio ocazie să-l ataci public pe primarul general Nicușor Dan și pe mine cu toate că amândoi ne abținem cu greu să nu-ți răspundem la aceste atacuri puerile sau să-ți suportăm ifosele și sfătoșenia.

Atunci când am propus o colaborare la nivel de București te-ai împotrivit. Tu și șefii tăi. Pentru că interesele liberalilor privind banii pentru Romprest erau vitale. Uite că DNA v-a dat planurile peste cap și mi-a dat dreptate. Prejudiciul de 1 miliard lei cauzat de PNL și PSD de la servicii fictive de curățenie efectuate de o firmă adusă de PNL pe 25 de ani. Și pentru asta ați blocat votarea bugetului luni de zile și ați șantajat primarul.

Dragă Ciprian, te rog să îți vezi de propria administrație și nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult).

Acum, am să-i las șefului PNL București niște cifre de investiții blocate de colegii lui din filială Romprest din PNL. Cel mai elocvent este programul “Termoficare de la Soare”, în valoare de 400 milioane lei, o dovadă de cinism extrem dat de liberali la adresa locuitorilor Sectorului 1, confruntați cu criza energetică modială. Iar culmea ironiei, liderul PNL Sectorul 1, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1, după ce liberalii au votat împotriva implemnetări unui program finanțat din fonduri europene.

Nici legislație nu știe șeful PNL București. Tichetele anticriză au bază legală. Vom vedea curând dacă PNL o să voteze pentru ca banii de la Romprest să se întoarcă la cetățeni sau să meargă – din nou – la partidul lor pentru campanii electorale și alte linșaje.

Cel mai probabil, vom reveni cu evoluția relației politice dintre acești doi primari de sector din București.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies