ESENTIAL

Prima zi din etapa a III-a de vaccinare, primele mii de crize de nervi din cauza platformei de programare. Ore întregi a fost nefuncțională sau a dat erori

Luni, 15 martie, s-au deschis listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID, în 15 județe din țară. Oamenii au început imediat să se plângă pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Vaccinare că nu se pot loga. Cu o zi înainte, autoritățile au anunțat că este posibil ca populația să întâmpinate probleme.

Luni, 15 martie, a început etapa a lll-a de vaccinare anti-COVID în localităţile din România cu rata de infectare peste 4,5, dar și listele de aşteptare, de la ora 9:00. Încă de la primele ore ale dimineții, românii au întâmpinat probleme ale platformei de vaccinare anti-COVID. Multe persoane s-au plâns de acest lucru pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Vaccinare.

 • „Ai 2 ore la dispoziție pentru aproximativ 15 județe adică vreo 6 milioane de oameni, era de așteptat că se va bloca. Amintește de blackfriday.”, scrie un utilizator pe pagina de Facebook a CNCAV.
 • „Deci e 9.28 si nici acum nu merge platforma!!! Bravo ce sa zic!!!”, comentariul unui alt utilizator la o postare a CNCAV, cu instrucțiunile privind înscrierea pe listele de așteptare.
 • Codul galben de frig și zăpadă a fost un motiv invocat de un alt utilizator: „România epicentrul IT-iștilor. Atâta doar că nu merge platforma de vaccinare. O fi de la polei.”.
 • „La Cluj nu merge nici măcar să te loghezi. La call center mi se inchide direct apelul”, a scris un alt utilizator ce a întâmpinat probleme pe platforma de vaccinare anti-COVID.

La mai bine de 5 ore de la postarea făcută de CNCAV, sunt peste 1,2 mii de comentarii, iar cele mai multe reclamă probleme de funcționare ale platformei.

Alte mesaje transmise de românii care nu se pot programa la vaccinare

 • „Alooo … ce facem ? V-ați bătut joc și de data asta de români. De mai bine de 1 oră de când ziceți voi că s-au deschis listele de așteptare, nu este funcțional programul. Nu avem noi niște oameni capabili să faca un program fiabil? Suntem recunoscuți în întreaga lume pt capacitatea programatorilor noștri, dar probabil voi a trebuit să apelați la unii care fac și ceva politica. RUȘINE sunteți de 2 lei, ca să nu fiu obraznică să zic altfel.”
 • „Am reușit în sfârșit să mă înscriu, a durat câteva ore. Sper să nu așteptăm foarte mult. Succes tuturor și multa sănătate!”
 • „Arată foarte frumos din video, dar în realitate…nimeni nu poate accesa contul de pe platformă. Eu înțeleg că tot poporul și-a început săptămâna pe platformă, dar măcar oferiți și niște alternative. cei din call center sunt depășiți de situație, nici lor nu le merge tot timpul. Faceți și voi un algoritm de departajare, cei cu CNP din orașele de la A la C să poată totuși intra de la 9 la 11, cei cu CNP de la D la draci laci în următorul interval…că așa așteptăm toți ceva ce nu va merge oricât ne-am dori. Că nu suntem o populație de 100.000 de oameni, suntem 19/20 de milioane totuși.”
 • „Felicitări, la 09:05 deja a picat… nou record”.
 • „Logarea funcționează doar dacă ai dosar cu șină?”

Încă de duminică seară, autoritățile au anunțat că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri. De altfel, duminică seară, platforma nu era funcțională tocmai pentru că se făcea o actualizare.

Listele de așteptare pe județe s-au deschis succesiv, în conformitate cu următorul program:

 • 9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna.
 • 11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova.
 • 13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button