Prima zi de școală în trafic prin București: cozi la semafoare, polițiști mulți, aglomerație peste medie

13 sept. 2021
106 Afișari
Prima zi de școală în trafic prin București: cozi la semafoare, polițiști mulți, aglomerație peste medie
București: Rata de infectare COVID se apropie de pragul de 3 la mie, când certificatul verde devine obligatoriu

În dimineața asta de primă zi de școală, dacă te uiți pe net, pe harta traficului din București, vezi cum se înroșesc tot mai bucăți mari de drumuri și șosele din București. Și, desigur, intersecții. În dimineața asta, dacă ieși cu mașina în traficul propriu-zis din București, vezi cam tot ce-ai vedea pe harta traficului din Capitală, doar că pe pielea ta.

Dis-de-dimineață, adică pe la 07.00 – 07:30, traficul din București era relativ decent. Logic, pentru că, în prima zi de școală, școala nu prea începe la 8:00, ci mai peste tot la ora 09:00, cu festivități de deschidere a noului an școlar. Nici la 07:00 nu erau deloc pustii bulevardele Capitalei, doar că părea mai degrabă un trafic normal. Lucru care s-a „estompat” enervant, pe măsură ce a trecut timpul.

Practic, traficul de dimineață în București în prima zi de școală e cam cum este traficul în București de obicei, doar că mai rău.

Harta traficului în București – ora 09:00. Sursa foto: bucurestiul.info

Cozi mari la semafoare și aglomerație în trafic, în București, în prima zi de școală

În preajma orei 08:00, pe șoselele și pe bulevardele din București a început să se simtă că e prima zi de școală, ziua cu cei mai mulți părinți care își duc copiii cu mașina la școală. Străzi, străduțe, șosele și bulevarde au început să se umple și-au apărut coloanele uriașe la semafoare și aglomerația din trafic.

Ce s-a putut observa, însă, de la bun început e numărul mare de polițiști care dirijează sau monitorizează circulația rutieră din oraș.

Este al treilea an școlar care începe în pandemie, dar acum sunt permise festivități de deschidere, iar asta face ca numărul părinților care vor să-i însoțească pe copii la școală să fie mai mare.

Prima zi de școală – bornă în traficul din București

Oricum, traficul în București s-a aglomerat constant în ultimele săptămâni – mai exact, de când au început să se termine concediile bucureștenilor. În fiecare an, lunile de vară – iulie și august, îndeosebi – sunt lunile cu cel mai „aerisit” trafic din oraș. În septembrie, lumea se întoarce acasă de pe la mare și de pe la munte, iar traficul din București redevine, ușor de sigur, ce știm că este: mai degrabă, un coșmar cu nervi, claxoane, cozi și blocaje spectaculoase la intersecții.

Cookies