ARHIVA B365

FRANCUL S-A IEFTINIT. CURS VALUTAR BNR, FRANCUL ELVEȚIAN COTAT la 4,43 lei, MARȚI, 20 IANUARIE

CURS VALUTAR BNR, FRANCUL ELVEȚIAN COTAT LA 4,43. Cursul francului elveţian anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut marţi cu 0,8%, la 4,4354 lei, după ce a înregistrat recorduri succesive în ultimele trei şedinţe, în timp ce dolarul american a coborât cu 0,35 bani, la 3,878 lei, iar euro a urcat cu 0,19 bani, la 4,5037 lei.

CURS VALUTAR BNR, FRANCUL ELVEȚIAN-LEU. Cursul francului elveţian a atins niveluri record joi, vineri şi luni, ca urmare a eliminării joi a plafonului minim impus de Banca Elveţiei pentru cursul franc/euro.

CURS VALUTAR BNR, FRANCUL ELVEȚIAN-LEU, EURO-LEU, DOLAR SUA – LEU, MARȚI 20 IANUARIE: Francul elveţian a deschis marţi aproape la egalitate cu euro, nivel la care s-a stabilizat începând din a doua parte a zilei de joi, în timp ce leul s-a menţinut în raport cu euro uşor peste pragul de 4,5 lei/euro, în contextul unei activităţi foarte restrânse în piaţa interbancară locală.

În jurul orei 10:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,5040 – 4,5050 lei, faţă de 4,5033 lei în tranzacţiile de pe finalul şedinţei de luni.

Pe pieţele externe, francul elveţian era cotat la aceeaşi oră la 1,0175 franci/euro, după ce spre sfârşitul zilei de luni schimburile se perfectau la 1,0102 franci/euro.

CURS VALUTAR BNR, FRANCUL ELVEȚIAN-LEU, EURO-LEU, DOLAR SUA – LEU, MARȚI 20 IANUARIE: „Pe cursul euro/leu nu s-a întâmplat nimic. Zona a deschis depreciată de aseară, iar în această dimineaţă au început să recupereze. Noi nu ne-am mişcat. Este posibil ca jucătorii de afară să nu se uite foarte mult pe leu, în timp ce pe zlot şi forint este un pic de agitaţie. Euro şi-a mai revenit un pic pe pieţele externe în comparaţie cu francul şi se tranzacţionează uşor sub pragul de 1,02 franci/euro”, a declarat pentru MEDIAFAX dealerul unei bănci.

Volumele din piaţa locală s-au situat la un nivel foarte redus, cu numai două tranzacţii în prima oră, la fel ca în deschiderea şedinţei de luni. Cele două schimburi dintre bănci au avut loc la cotaţiile de 4,5040 lei/euro şi 4,5050 lei/euro.

În regiune, forintul s-a apreciat cu 0,2% faţă de euro, iar zlotul cu 0,1%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button