Prima zi cu Pasajul Unirii închis. În centrul Bucureștiului, traseele sunt reconfigurate, iar traficul e infernal

20 iun. 2022
614 afișări
Prima zi cu Pasajul Unirii închis. În centrul Bucureștiului, traseele sunt reconfigurate, iar traficul e infernal
Prima zi cu Pasajul Unirii închis. În centrul Bucureștiului, traseele sunt reconfigurate, iar traficul e infernal | Sursă foto: Captură Antena 3

Astăzi, 20 iunie, a fost închis Pasajul Unirii pentru efectuarea lucrărilor de punere în siguranță. Traficul rutier din zonă a fost reconfigurat până la terminarea lucrărilor, adică până la finalul verii.

Astăzi s-a închis Pasajul Unirii din București

Vara aceasta, traficul din centrul Capitalei va fi reconfigurat. Motivul este că de astăzi, 20 iunie 2022, Pasajul Unirii va fi închis pentru a începe lucrările de punere în siguranță.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a anunțat, în data de 26 mai 2022, că unul din cele mai circulate pasaje din București se afla într-o stare avansată de degradare. Din acest motiv consolidarea lui trebuia să fie făcută urgent.

Pe toată perioadă acestor lucrări, Pasajul Unirii va fi complet închis, însă nu vor exista restricții de trafic pe alte artere din centrul orașului.

Daniel Băluță informa că rezultatele expertizei tehnice ce a fost făcută pasajului, în anul 2017, a avut concluzii îngrijorătoare. Structura de rezistență a Pasajului Unirii are deficiențe serioase și reprezenta un adevărat pericol pentru cei ce îl tranzitau.

Brigada Rutieră a reconfigurat traficul rutier

Pentru a permite executare lucrărilor de punere în siguranță la Pasajul Unirii, traficul rutier din zonă a fost reconfigurat. Astfel că, șoferii vor putea tranzita Piața Unirii doar pe deasupra pasajului, după cum informează Brigada Rutieră București.

Agenții de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere vor monitoriza zona. Aceștia vor asigura un trafic fluent, care să se desfășoare în siguranță.

Iată ce rute alternative le sunt propuse șoferilor:

  • Bulevardul Dimitrie Cantemir – Bulevardul Mărășești – Bulevardul Mircea Vodă – Bulevardul Corneliu Coposu – Bulevardul I.C. Brătianu,
  • Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir,
  • Bulevardul Dimitrie Cantemir – Bulevardul Mărășești – Bulevardul Mircea Vodă – Bulevardul Hristov Botev – Bulevardul Carol I – Piața Universității,
  • Strada Buzești – Strada Berzei – Strada Vasile Pârvan – Splaiul Independenței -Bulevardul Libertății.

Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență și să respecte semnificația  indicatoarelor ce au fost montate în zona lucrărilor.

Cookies