Prima vizită externă a președintelui Klaus Iohannis: În Republica Moldova, pe 22-23 ianuarie

de:
25 dec. 2014
0 Afișari
Prima vizită externă a președintelui Klaus Iohannis: În Republica Moldova, pe 22-23 ianuarie

Conform jurnaltv.md, citat de Mediafax.ro, infomaţia a fost confirmată de secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru.

Acesta a declarat că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu omologul său, Nicolae Timofti, dar şi cu viitorul premier, dacă până atunci va fi constituit noul Guvern, potrivit sursei citate.

Şeful statului român va avea întrevederi şi cu liderii formaţiunilor politice din Republica Moldova şi va ţine un discurs public la una dintre universităţile din Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat pe 28 noiembrie, într-o vizită privată, la Chişinău, împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu şi Vasile Blaga, el fiind la acea vreme preşedinte ales, Traian Băsescu aflându-se încă în timpul mandatului în exerciţiu de şef al statului.

Klaus Iohannis a susţinut, atunci, o conferinţă de presă comună cu preşedintele PLDM, fostul premier Vlad Filat.

”Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă un viitor european pentru ţara lor, o schimbare în bine care se va resimţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precădere şi la cei cu cetăţenie română”, a declarat Iohannis.

Cookies