ESENTIALHUFFLIBERTATEAȘTIRI

Prima veste proastă în campania de vaccinare împotriva COVID-19. Pfizer a făcut anunțul

Există în tot mai multe țări dificultăți conform calendarului în ceea ce privește primirea tranșei de doze a vaccinului împotriva COVID-19.

BioNTech și partenerul Pfizer au avertizat luni că o întârziere în administrarea celei de-a doua doze de vaccin ar putea cauza lipsa unui răspuns imun împotriva COVID-19, după ce mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania și Danemarca au luat în calcul o astfel de strategie, potrivit CNBC.

„Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în fereastra specificată în proiectul studiului”, au spus companiile într-o declarație comună.

În același comunicat, cele două companii mai precizează: „Nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută după 21 de zile.”

Luni, Germania lua în calcul dacă va permite o întârziere în administrarea celei de-a doua doze pentru a face ca aprovizionările reduse să meargă mai departe, după o mișcare similară a Marii Britanii săptămâna trecută. În mod separat, Danemarca a aprobat o întârziere de până la șase săptămâni între primul și al doilea vaccin.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button