Prima trecere de pietoni de tip covor antiderapant a fost inaugurată în București

14 apr. 2021
212 afișări
Prima trecere de pietoni de tip covor antiderapant a fost inaugurată în București

Prima trecere de pietoni de tip covor antiderapant a fost inaugurată în București, marți, pe Bld. Iuliu Maniu, într-o zonă utilizată de peste 400 de copii de la Grădinița 246 și Școala 117.

Trecere de pietoni de tip covor antiderapant. Locul a fost ales pentru că în zonă au avut loc frecvent accidente soldate cu victime, pe fondul traversării neregulamentare și neacordării de prioritate, anunță Poliția Română.

Oamenii legii au ținut și o lecție interactivă care a presupus dezbaterea cu entuziasm a regulilor de circulație elementare destinate pietonilor, copii punând întrebări. În cadrul acesteia, micuților le-au fost prezentate indicatoarele rutiere și, nu în ultimul rând, au traversat strada pe trecerea pentru pietoni, împreună cu polițiștii rutieri.

Trecere de pietoni de tip covor antiderapant

Proiectul a fost realizat de către Asociatia EDIT , în parteneriat cu Generali România și face parte din Programul Național de Educație pentru Siguranță – “România în Siguranță” desfășurat de EDIT alături de Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării.

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafețe rugoase, de culoare roșie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafață beneficiază de vizibilitate sporită și, în același timp, scade substanțial distanța de frânare datorită proprietăților antiderapante.

De asemenea, trecerea este dotată cu suprafață tactilă pentru nevăzători. Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco și Dumava.

Activitățile vor continua, una dintre principalele priorități ale Brigăzii Rutiere reprezentând-o prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii.

 

 

Cookies