ARHIVA B365

Prima tentativă de a interzice ridicarea maşinilor în Bucureşti a eşuat

Consilierul general al PNG-CD, Aurelian Bădulescu a propus ad-hoc, în şedinţa exatrordinară a CGMB de marţi, o hotărâre privind interzicearea ridicării sau imobilizării maşinilor parcate în zone cu semnul „Parcarea interzisă” pe întreg teritoriul municipiului Bucureşti. Scrisă de mână, pe loc, propunerea avea două articole. După primul articol, identic cu titlul propunerii, era precizat că toate hotărârile de consiliu de la Sectoarele 1,2,3,4 şi 6, care contravin hotărârii propuse, devin nule de drept.

„În spatele acestor afaceri stau interse de grup. Trebuie să punem capăt acestor practici”, a spus consilierul general Aurelian Bădulescu.

Deşi majoritatea consilierilor au recunoscut că problema ridicării maşinilor şi amenzile foarte mari percepute proprietarilor acestora trebuie rezolvată, hotârârea a fost respinsă cu doar 17 voturi în favoarea ei şi 17 abţineri.

„În acest moment aţi devenit prostituaţi politic”, le-a transmis colegilor săi Aurelian Bădulescu, imediat după vot.

Propunerea PNL: Reducerea amenzilor până la 50 de lei

Consilierii generali ai PNL au spus că propunerea colegului de la PNG era uşor atacabilă de firmele care au contracte cu primăriile de sector pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. O soluţie mai bună ar fi reducerea amenzilor, spun ei.

„Noi avem deja o propunere de hotărâre în lucru, tot pe această problemă. Noi propunem reducerea amenzilor până la maxim 50 de lei, în toate sectoarele Capitalei, pentru a descuraja firmele de la aceste practici”, a spus consilierul general Horia Scarlat (PNL).

Viceprimarul Raicu a spus că şi PDL are un regulament pe această temă pentru reducerea amenzilor până la un nivel mai suportabil pentru populaţie. Acest regulament ar putea intra spre aprobare în următoarea şedinţă a CGMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button