Prima țară care introduce lockdown pentru nevaccinați. Două milioane de oameni aproape că nu mai au voie să iasă din case

16 nov. 2021
653 Afișari
Prima țară care introduce lockdown pentru nevaccinați.  Două milioane de oameni aproape că nu mai au voie să iasă din case
Prima țară din Europa care introduce lockdown pentru nevaccinați. Două milioane de oameni aproape că nu mai au voie să iasă din case

Austria a decis: persoanele cei nevaccinați intră în lockdown. Carantina este decisă în contextul creșterii numărului în creștere de infectări cu SARS-COV-2.

Aproximativ două milioane de oameni care nu au schema completă de vaccinare au intrat în lockdown, după ce Autoritățile din Austria au decis că asta e singura cale de a gestiona numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19.

„Nu facem acest pas cu ușurință, dar, din păcate, este unul necesar”, a spus cancelarul Alexander Schallenberg.

Lockdown pentru nevaccinați. Ce înseamnă asta, concret

În Austria, țară în care rata de vaccinare este de aproximativ 65% – una dintre cele mai mici din vestul Europei, după cum notează BBC – persoanele nevaccinate nu mai au voie să iasă din case decât din motive foarte puține, cum ar fi să se ducă la serviciu sau să-și cumpere de mâncare.

„Sunt unul dintre acei oameni care au fost transformați în dușmani”, spune Carina, care este instructor de yoga și care nu s-a vaccinat. „Acest lucru nu e deloc în regulă”, a continuat ea,

Nu vreau ca oamenii să se îmbolnăvească și am foarte mare grijă. Mă testez periodic, nu sunt dintre persoanele de mare risc și cred că vaccinarea este o decizie personală. Îi înțeleg pe oamenii care aleg să se vaccineze, dar și pe cei care nu vor să se vaccineze, spune Carina.

Între timp, în Austria s-a împlinit o săptămână de când rata de infectări depășește 800 de cazuri la 100.000 de locuitpri, care este, la rându-i, una dintre cele mai mari din regiune.

Una peste alta, Europa este afectată serios, în această perioadă, de un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus.

Proteste în Austria, țara care a impus carantina pentru cei nevaccinați

Între timp, în weekend, sute de oameni au protestat în Viena față de impunerea vaccinării. au fluturat pancarte pe care scria „Corpurile noastre, libertatea noastră de a decide”.

„Este profund discriminator ce se întâmplă”, a spus o femeie care a participat la prostest.

În Austria, încă de dinainte de acest lockdown, persoanele nevaccinate nu aveau voie să intre în locuri precum restaurante, frizerii ori cinematografe.

Acum, după introducerea carantinei pentru cei nevaccinați, au fost organizate noi proteste în mai multe regiuni ale țării.

Ministrul austriac al Sănătății a declarat că oricine încalcă regulile de carantinare va fi amendat cu 500 de Euro, iar persoanele care refuză verificarea certificatului verde riscă o amendă de aproape 1500 de Euro.

Prima țară din Europa care introduce lockdown pentru nevaccinați. Două milioane de oameni aproape că nu mai au voie să iasă din case
Prima țară din Europa care introduce lockdown pentru nevaccinați. Două milioane de oameni aproape că nu mai au voie să iasă din case

Dar criticii introducerii acestor măsuri noi și dur pun sub semnul întrebării constituționalitatea deciziilor.

În Germania vecină, care, la rându-i, se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19, ministrul Sănătății a vorbit despre o „pandemie a nevaccinaților”. Guvernul federal și liderii landurilor se vor întâlni, în aceste zile, pentru a discuta posibilitatea introducerii de noi restricții și în Germania.

 

 

Cookies