ȘTIRI

Prima şedinţă tehnică a comandamentului de iarnă din acest sezon, la MAI

Ministrul afacerilor interne a anunțat că pentru asigurarea misiunilor de prevenire și limitare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, precum și pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, Ministerul Afacerilor Interne va acționa în această iarnă cu peste 40.000 de angajați și aproximativ 7.300 de mijloace de intervenție.

Pentru această perioadă la nivelul MAI urmează să se finalizeze o evaluare bazată pe experiența ultimelor ierni, necesară pentru stabilirea scenariilor de acțiune și intervenție în zonele unde în mod frecvent au fost înregistrate localități izolate, ca urmare a înzăpezirii drumurilor de acces. În acest context, ministrul de interne a atenționat asupra importanței instalării de parazăpezi în zonele expuse viscolului și unde arterele rutiere sunt acoperite cu straturi consistente de zăpadă. Pentru aceste zone, MAI va concentra forțe și mijloace suplimentare de intervenție, inclusiv de la nivelul județelor limitrofe.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut Poliției mai multă fermitate în aplicarea prevederilor legale față de administratorii de drumuri care au atribuții privind asigurarea deszăpezirii, dar și față de conducătorii auto care nu și-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă,
reprezentând astfel un risc pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru siguranța conducătorilor auto și a pasagerilor, se va restricționa temporar traficul rutier pe segmentele de drum pe care nu se va mai putea circula în siguranță. Aceste măsuri vor fi comunicate din timp populației pentru a preveni situațiile în care oamenii își pot pune viața sau sănătatea în pericol.

Departamentul pentru Situații de Urgență va ține legătura permanent cu spitalele județene pentru ca în perioadele de vârf din punct de vedere al intensității fenomenelor meteorologice să se evite, pe cât posibil, externările sau deplasările pacienților de la o unitate medicală la alta.

La ședința Comandamentului de Iarnă au participat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, ministrul Transporturilor, Marian Dan Costescu, ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Educației
Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, prefecții, precum și reprezentanții instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button