Prima ședință CGMB pe bune! Cele 14 puncte de discutat în Bucureștiul post alegeri LIVE VIDEO

08 dec. 2020
176 Afișari
Prima ședință CGMB pe bune! Cele 14 puncte de discutat în Bucureștiul post alegeri LIVE VIDEO

Miercuri, începând cu ora 16.00, are loc ședința CGMB, cu 14 puncte importante pe ordinea de zi. La doar două zile de la alegeri Nicușor începe să ceară de la Guvernul cu premier nou-nouț ce i se cuvine după ce l-a sprijinit pe Orban în campanie. Surpriză, Orban nu mai e, oare va mai primi ceva? Oricum, dacă vă interesează, pe noi sigur da, puteți urmări ședința live pe site-ul PMP sau pe pagina de Facebook a Primăriei.

Azi are loc, după cum spune Nicușor Dan, prima ședință „pe bune” în CGMB (îmi place foarte mult cum sună prescurcarea asta și am să o folosesc des). Pentru început primarul va cere Ministerului Educației toate cluburile sportive școlare. Încă din campanie Nicușor spunea că o să investească în această direcție și pare să se țină de cuvânt. Rămâne de văzut dacă promisiunile făcute de Orban pentru sprijinul din campanie vor fi respectate și de noul Guvern.

Apoi, cu gândul la HoReCa și o cădere importantă a turismului din Capitală, taxa hotelieră anuală a orașului ar putea să fie anulată. Nu în ultimul rând, artiștii independenți vor primi granturi de sprijin.

Nu sună rău, nu? Mai ales că de abia au trecut alegerile și vom avea o săptămână agitată. Până la rezolvarea problemelor cu adevărat arzătoare (sau reci?) ale Bucureștiului Nicușor Dan începe să pună în aplicare formulare de „primăreală” a Capitalei la care a lucrat ani de zile.

Mesajul lui Nicușor Dan înainte de ședință

„Astăzi de la ora 16.00 va avea loc prima ședință, propriu-zisă, a Consiliului General al Municipiului București, cu 14 puncte pe ordinea de zi.

Continuăm colaborarea cu Direcția de Sănătate Publică și organizațiile non-guvernamentale, cu spațiul de la Arena Națională pentru anchete epidemiologice și cu ajutorul a 10 autoturisme puse la dispoziție de primărie.

În funcție de ceea ce va vota astăzi CGMB, vom reduce sau vom anula taxa hotelieră, măsură propusă de industria HoReCa.

Solicităm preluarea de la Ministerul Educației a cluburilor sportive școlare, vom stimula în acest mandat activitatea acestor cluburi, alături de sportul de masă. Tot de la Ministerul Educației vrem să preluăm cluburile de copii, acesta fiind primul pas pentru organizarea centrelor de cartier. Și, așa cum am promis, acordăm un sprijin de urgență instituțiilor culturale independente, cele din arta spectacolului.

Urmărește ședința live

Puteți urmări ședința CGMB aici, pe site-ul www.pmb.ro și www.facebook.com/PMBucuresti„, a scris primarul Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies