Prima sală nouă de la Teatrul Naţional se deschide în noiembrie

de:
15 sept. 2011
0 Afișari
Prima sală nouă de la Teatrul Naţional se deschide în noiembrie

„Noi am început lucrările în luna aprilie, până în prezent am executat lucrări de demolare şi desfacere, în principal la faţada corpului A1, de structura metalică existentă şi am lucrat pentru realizarea unei noi săli în corpul A2 la subsol, sală pe care sperăm să o dăm în folosinţă în noiembrie, cu toate dotările aferente”, a spus Andrei Ioniţă, reprezentantul Aedificia Carpaţ, care se ocupă de lucrările de renovare la Teatrul Naţional, citat de Agerpres.

Directorul teatrului, Ion Caramitru, a anunţat că Opereta se va muta într-un nou sediu situat în spatele Bibliotecii Naţionale, „într-o construcţie importată în întregime din Olanda, unde va funcţiona cel puţin 10 ani”, mutarea urmând să se facă „probabil” în luna martie a anului viitor.

Ion Caramitru a adăugat că, deşi lucrările de consolidare şi reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti sunt în plină desfăşurare, în clădire vor exista mereu trei spaţii de joc, unde vor fi prezentate spectacole.

Reprezentantul Aedificia Carpaţi a precizat că cifra de contract pentru anul în curs, de 26 milioane de lei, a fost „realizată peste jumătate până în prezent”, urmând ca până la sfârşitul anului să fie realizată în totalitate. El a mai amintit că suma totală a contractului este de 48 milioane de euro fără TVA.

Cookies