Prima reuniune CE la care participă președintele Klaus Iohannis. Întâlnire cu Poroșenko. FOTO&VIDEO

de:
12 feb. 2015
0 Afișari
 Prima reuniune CE la care participă președintele Klaus Iohannis. Întâlnire cu Poroșenko. FOTO&VIDEO

Klaus Iohannis a postat pe pagina sa oficială de Facebook imagini de la debutul întâlnirii Consiliului European. În imaginile postate pe Facebook, Klaus Iohannis apare când este salutat de unii lideri europeni.

Totodată, sunt surprinse secvenţe când Klaus Iohannis discută cu Angela Merkel sau Francois Hollande.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis participă pentru prima oară la o reuniune a Consiliului European. El va lua parte și la dineul de lucru separat al șefilor de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

 

În marja Consiliului, președintele Iohannis va avea o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, potrivit unor surse oficiale. La sfârșitul reuniunii Consiliului, șeful statului va susține o declarație de presă la Consiliul European.

„La Consiliul European m-am întâlnit și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, o întâlnire pe care ne-am dorit-o amândoi. Buna colaborare dintre România și Ucraina contribuie la pacea și stabilitatea din regiune și din Europa”, a scris Iohannis pe rețeaua de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, în marja reuniunii informale a Consiliului European, o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, cu care a discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și chestiuni de ordin regional. Dialogul dintre cei doi oficiali a durat aproximativ 30 de minute și a fost precedat de o întâlnire în marja Consiliului European, potrivit romaniatv.net.

„Președintele Poroșenko a făcut vizita la sediul reprezentanței noastre. A salutat în limba română. Discuția a privit viitorul relației bilaterale, sprijinul reciproc pentru proiecte bilaterale și chestiuni de ordin regional. (…) A fost o întâlnire foarte caldă. Și-au adus aminte amândoi că au fost la Paris”, precizează sursa citată. 

Cookies