PRIMA reacţie a preşedintelui Iohannis în scandalul dezinfectanţilor diluaţi din spitale

de:
06 mai 2016
1 afișări
PRIMA reacţie a preşedintelui Iohannis în scandalul dezinfectanţilor diluaţi din spitale

Klaus Iohannis susţine că problemele sistemului de sănătate românesc nu mai pot fi remediate cu soluţii parţiale. „Crizele repetate din sistemul sanitar dovedesc încă o dată ineficacitatea unor soluţii parţiale la problemele majore existente şi impun intervenţia fermă din partea celor responsabili”, a scris pe Facebook preşedintele României.

În consecinţă, se impune un set de măsuri de urgenţă care să remedieze problemele din sistem. „Aştept din partea Ministerului Sănătăţii o analiză exactă şi un plan clar de măsuri de urgenţă în acest caz cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii, ca urmare a publicării listei cu spitalele în care au fost depistate probleme cu dezinfectanţii”, a comentat preşedintele pe pagina de socializare.

PROTEST la Universitate. Sute de oameni au ieşit în stradă: „Anchetaţi, nu diluaţi”

Aproape 600 de persoane s-au adunat vineri seară, în Piaţa Universităţii, pentru a protesta faţă de problemele din spitalele din România şi lipsa măsurilor din partea autorităţilor în ceea ce priveşte modul în care se face dezinfecţia în unităţile sanitare.

Ministerul Sănătăţii (MS) a făcut publică lista cu 50 de unităţi sanitare unde au fost găsite nereguli în urma testelor care au vizat eficacitatea dezinfectanţilor Hexi Pharma, printre acestea fiind unităţi din Bucureşti şi 22 de judeţe.

Pe listă se regăsesc nouă unităţi sanitare din capitală: Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Universitar de Urgenţă, Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan.

Cookies