ESENTIAL

Prima reacție a premierului după protestele de azi-noapte față de noile restricții. Florin Cîțu zice că a înțeles ceva

Mii de oameni și-au petrecut aproape toată noaptea trecută pe străzi în București și în alte câteva mari orașe din țară în semn de protest față de noile restricții care au intrat în vigoare duminică. Premierul Florin Cîțu a avut, cu puțin timp în urmă, o scurtă declarație de presă. Și a avut prima reacție la proteste: "Românii au obosit..."

Indignare, oboseală, frustrare, ba chiar și furie au exprimat mulți dintre miile de oameni care au ieșit aseară și azi-noapte pe străzi să protesteze față de noile restricții impuse de Guvern într-o nouă încercare de a controla cumva evoluția pandemiei.

Închiderea magazinelor, teraselor, supermarketurilor la ora 18:00 în localitățile în care rata de incidență e mai mare de 7, precum și ieșitul din casă interzis după ora 20:00 în weekend (așa-numita carantină de noapte) sunt măsurile care i-au scos pe oameni la proteste.

În București, manifestanții s-au adunat în Piața Universității, au mărșăluit spre Guvern și au strigat „Jos masca!”, „Libertate!”, „Jos restricțiile!”; în Arad oamenii s-au dus la Primărie, iar proteste au fost și la Constanța, Galați, Cluj…

 

Protesti anti-restricții în București; sute de protestatari pe Calea Victoriei foto: captura Facebook)

Proteste în București și în alte orașe din țară – reacția premierului

Cu puțin timp în urmă, premierul a avut o primă reacție la protestele anti-restricții. Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați pentru că au încălcat măsurile impuse, Florn Cîțu a răspuns: „Eu îi înțeleg pe români că după un an de zile au obosit, toți am obosit”. Apoi, premierul a vorbit despre vaccinare și situația din spitale.

Mai jos, am pus laolaltă mai multe informații utile pentru bucureșteni după impunerea noilor restricții:


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button