Prima reacție a premierului după protestele de azi-noapte față de noile restricții. Florin Cîțu zice că a înțeles ceva

Prima reacție a premierului după protestele de azi-noapte față de noile restricții. Florin Cîțu zice că a înțeles ceva

Indignare, oboseală, frustrare, ba chiar și furie au exprimat mulți dintre miile de oameni care au ieșit aseară și azi-noapte pe străzi să protesteze față de noile restricții impuse de Guvern într-o nouă încercare de a controla cumva evoluția pandemiei.

Închiderea magazinelor, teraselor, supermarketurilor la ora 18:00 în localitățile în care rata de incidență e mai mare de 7, precum și ieșitul din casă interzis după ora 20:00 în weekend (așa-numita carantină de noapte) sunt măsurile care i-au scos pe oameni la proteste.

În București, manifestanții s-au adunat în Piața Universității, au mărșăluit spre Guvern și au strigat „Jos masca!”, „Libertate!”, „Jos restricțiile!”; în Arad oamenii s-au dus la Primărie, iar proteste au fost și la Constanța, Galați, Cluj…

 

Protesti anti-restricții în București; sute de protestatari pe Calea Victoriei foto: captura Facebook)

Proteste în București și în alte orașe din țară – reacția premierului

Cu puțin timp în urmă, premierul a avut o primă reacție la protestele anti-restricții. Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați pentru că au încălcat măsurile impuse, Florn Cîțu a răspuns: „Eu îi înțeleg pe români că după un an de zile au obosit, toți am obosit”. Apoi, premierul a vorbit despre vaccinare și situația din spitale.

Mai jos, am pus laolaltă mai multe informații utile pentru bucureșteni după impunerea noilor restricții: