Prima reacție a părinților puștiului din București care, drogat fiind, a provocat tragedia de la 2 Mai: Nu căutăm o cale „ușoară”, nu încercăm să-l absolvim de rigorile legii

22 aug. 2023
769 afișări
Prima reacție a părinților puștiului din București care, drogat fiind, a provocat tragedia de la 2 Mai:  Nu căutăm o cale
Prima reacție a părinților puștiului din București care, drogat fiind, a provocat tragedia de la 2 Mai: Nu căutăm o cale "ușoară”, nu încercăm să-l absolvim de rigorile legii. Imagine simbol: Pexels

Miruna și Mihai Pascu, părinții lui Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care s-a drogat, a urcat în mașină, a condus nebunește prin Vama Veche și împrejurimi, iar în final, undeva la intrarea în 2 Mai, a intrat în plin într-un grup de 8 oameni și a ucis pe loc doi tineri studenți, au avut prima reacție după ce fiul lor a provocat tragedia.

Într-un comunicat transmis Hotnews, cei doi au declarat că nu încearcă să își „ferească” fiul de răspundere, că încearcă să găsească un echilibru și să își ofere sprijinul pentru tratamentele medicale de care au nevoie familiile. 

Prima reacție a părinților puștiului care a provocat tragedia de la 2 Mai

Mai jos, declarația semnată de Miruna și Mihai Pascu, părinții lui Vlad, așa cum a fost publicată de Hotnews:

Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găși o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente.

Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ,,ușoară,, pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară.

Părinții lui Vlad Pascu spun că este singura declarație pe care o vor da public.

Accidentul de la 2 Mai – filmul unei tragedii care n-ar fi trebuit să se întâmple

Probabil cea mai importantă și mai relevantă informație din acest caz este cea care ne spune că, în orele de dinainte de a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, Vlad Pascu fusese oprit de poliție. Și nu o dată, ci de două ori.

Mai întâi, a fost oprit la un filtru. Șeful IPJ Constanța spune că „a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, cu caracter preventiv, când i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.”

A doua oară, Vlad Pascu a fost oprit după un apel la 112, care anunța că un tânăr conduce haotic și periculos prin stațiune. La  ora 00:40, un bărbat a sesizat IPJ Constanța că un autoturism circula cu posibile încălcări ale legislației rutiere.

Autoturismul a fost dat în atenție și, în jurul orei 02:40, a fost depistat în Vama Veche de o patrulă mixtă, polițist și jandarm. Șoferul și cei doi pasageri au fost legitimați/ În mașină, într-un pachet de țigări, a fost găsită o țigară tip joint și 4 pastile. Apoi, polițiștii l-au lăsat pe tânăr să plece.

Două ore mai târziu, tânărul de 19 ani din București provoca tragedia de la 2 Mai.

 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies