Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce Ana a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii: „Este o responsabilitate comună a mai multor instituții”

23 ian. 2023
327 Afișari
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce Ana a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii: „Este o responsabilitate comună a mai multor instituții”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce Ana a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii: „Este o responsabilitate comună a mai multor instituții”. Sursa imagine: Inquam Photos / Ilona Andrei / Arhiva

Ana Oroș Daraban a fost ucisă de o haită de câini, sâmbătă dimineață, când a ieșit la alergat în zona Lacul Morii. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție abia duminică seară. Edilul a publicat mesajul pe pagina de Facebook.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce Ana a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii

La mai bine de 35 de ore de la uciderea Anei de către o haită de câini, Primarul Capitalei a reacționat. Nicușor Dan transmite condoleanțe familiei și prietenilor femeii.

Totodată, afirmă că, sâmbătă și duminică, a discutat cu persoanele implicate, iar responsabilitatea este una comună și aparține mai multor instituții, unele aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan declară că refuză să intre într-un joc al incriminării și al acuzațiilor politice. De asemenea, a cerut Corpului de Control un raport, iar cei responsabili vor plăti.

Redăm, integral, mesajul transmis de Nicușor Dan pe Facebook:

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic.

Condoleanțe familiei și prietenilor săi.
Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB.

Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice.

Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, spune Primarul Capitalei.

Sâmbătă dimineață, 21 ianuarie 2023, în timp ce alerga în zona Lacul Morii, Ana Oroș a fost atacată de o haită de câini. Un cetățean a văzut totul de la distanță, dar când a ajuns lângă femeie era deja prea târziu. Acesta a sunat la 112, dar echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a salva viața femeii și cadrele medicale au fost nevoite să constate decesul.

Cookies