Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost găsită de ANI în stare de incompatibilitate și conflict de interese

07 nov. 2022
21572 Afișari
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost găsită de ANI în stare de incompatibilitate și conflict de interese
Clotilde Armand/ Poza Facebook

Clotilde Armand a respins acuzațiile ANI de incompatibilitate și conflict de interese la adresa sa, după ce instituția de integritate a sesizat Parchetul și Prefectura Bucureștiului pentru aceste două fapte. ”Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce.”, au fost primele cuvinte scrise pe Facebook de către primarul din sectorul 1.

ANI a comunicat, luni, 7 noiembrie, că primarul Sectorului 1 ar fi semnat dispoziții în care s-a numit pe sine manager al unui proiect finanțat din fonduri europene care i-au adus un câștig de peste 18.000 de lei.

În replică, Clotilde Armand a spus că numirea sa în funcția de manager de proiect a fost verificată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. ”Știți, nu facem nimic de capul nostru.”, a subliniat primarul Sectorului 1.

Primarul de origine franceză a acuzat, la rândul său, ANI că deși a răspuns solicitărilor instituției și a pus la dispoziție documente, instituția nu i-a oferit un răspuns și i-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.

Potrivit acesteia, care se află de la începutul mandatului de primar în conflict în Consiliul Local cu consilierii PNL și PSD (motiv pentru care nu poate forma majoritate sigură pentru proiectele locale) un membru PNL i-ar fi făcut plângerea la ANI.

”Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi.”, mai spune Clotilde Armand.

Potrivit unor surse liberale, sesizarea la ANI pe numele lui Armand ar proveni de la membrii PNL, PSD, dar și din afara partidelor, de la cetățeni, însă preferă să-și păstreze anonimatul.

Cazul de incompatibilitate și conflict de interese s-ar fi petrecut în februarie 2022, a declarat Adrian Oianu (PNL Sector 1), într-o declarație la Antena 3.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, luni, 7 noeimbrie, că a sesizat Parchetul General și instituția Prefectului București cu acuzația că, în exercitarea atribuțiilor de primar, Clotilde Armand s-a numit pe sine manager al unui proiect finanțat din fonduri europene, funcție care i-a produs un folos material de 18.720 de lei.

Potrivit ANI, pentru că a semnat dispozițiile de primar pe numele său, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate și conflict de interese.

Îți recomandăm și:

 

Cookies