Prima reacție a BOR după ancheta Recorder. Vasile Bănescu: Intenţie evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane

13 oct. 2021
260 Afișari
Prima reacție a BOR după ancheta Recorder. Vasile Bănescu: Intenţie evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane
Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani

Prima reacție a BOR la ancheta Recorder ”Clanul Marelui Alb” care a dus astăzi la demisia consilier general Lazăr Neacșu. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, neagă implicarea Patriarhul Daniel în mecanismul dezvăluit de Recorder prin care BOR ar folosi bani publici ca să construiască biserici.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a oferit prima reacție a BOR după investigația Recorder în care Patriarhul Daniel este supranumit de apropiați ”Marele Alb”. Bănescu a declarat, pentru Mainnews.ro, că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele ce apar în investigația Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor.

„Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros (vicarul Aurel Mihai – n.r), va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie să răspundă personal.

Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt (furt – n.r) de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica.

Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat Vasile Bănescu pentru Mainnews.ro.

În investigația Recorder este filmat cu camera ascunsă și vicarul Aurel Mihai, despre care reporterul spune că promite că se poate implica în licitații pentru fonduri publice.

Demisia lui Neacșu Lazăr din Consiliul General și PSD, după ancheta în care apare ca „agent de influență al BOR”

Consilierul general al PSD Neacșu Lazăr și-a dat demisia miercuri din Consiliul General al Municipiului București și din PSD, după ce acesta a apărut în ancheta Recorder „Clanul Marelui Alb” care dezvăluie mecanismul prin care BOR folosește bani publici ca să construiască biserici. Anunțul a fost făcut de organizația PSD București sector 4.

Patriarhul Daniel este supranumit de apropiați „Marele Alb”, reiese din înregistrarea făcută cu camera ascunsă de reporterul Recorder.

În ancheta Recorder „Clanul Marelui Alb”, Neacșu Lazăr se autodescrie drept un ”agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale”, respectiv intermedia între Biserică și banii publici ai primăriilor.

Potrivit Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii.

Cookies