Prima reacție a SIE după după fotografiile cu șefa DIICOT și Elena Udrea

de:
31 oct. 2014
0 Afișari
Prima reacție a SIE după după fotografiile cu șefa DIICOT și Elena Udrea

„Serviciul de Informaţii Externe nu comentează afirmaţiile persoanelor implicate în campania electorală, răspunderea pentru cele afirmate revenindu-le în totalitate”, a comunicat SIE, solicitat să comenteze acuzaţiile recente privind implicarea serviciului în campania electorală, scrie Mediafax.

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a acuzat în mod repetat serviciile secrete şi în special SIE de implicare în acţiuni de denigrare a sa şi de filaj, după ce în presa germană a apărut un articol în care era asociată cu scandalul EADS şi după ce pe un blog care a fost activ doar o zi au apărut imagini în care era alături de fosta şefă a CNI Anamaria Topoliceanu şi alături de şefa DIICOT Alina Bica, în timpul unei călătorii la Paris. Tot Udrea a afirmat că a fost fotografiată în propria casă şi a susţinut că principalii săi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, beneficiază de sprijinul serviciilor de informaţii.

Acuzaţiile la adresa serviciilor secrete au fost reluate, joi seară, şi de preşedintele Traian Băsescu, care a susţinut că, înaintea începerii campaniei electorale, a solicitat expres şefilor din SIE şi SRI să nu se implice în procesul electoral. De asemenea, şeful statului a susţinut că, în cazul imaginilor cu Bica şi cu Udrea, este o operaţiune în care „serviciile, un serviciu românesc şi unul francez” au colaborat şi a spus că va face o analiză şi va cere explicaţii de la părţile implicate, după primul tur de scrutin.

 

Cookies