Prima reacție a lui Traian Băsescu, după ce PONTA anunță RUPEREA PACTULUI de COABITARE

de:
06 aug. 2014
0 afișări
Prima reacție a lui Traian Băsescu, după ce PONTA anunță RUPEREA PACTULUI de COABITARE

Preşedinte Traian Băsescu îi „recomandă” premierului Victor Ponta „să se mai gândească dacă, într-adevăr, doreşte denunţarea Acordului de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul României”, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, potrivit Mediafax.

Redăm mai jos textul integral:

„Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta dată și continuă să spună minciuni într-un document oficial cu antetul Guvernului României.

În scrisoarea prin care denunță Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României citează, în mod mincinos, o declarație care ar fi fost făcută de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, în cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine…». Oricine a urmărit emisiunea de marți, în care domnul președinte Traian Băsescu a facut declarațiile la care se referă prim-ministrul României, poate observa noua minciună transmisă astăzi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta.

Pentru corecta informare a cetățenilor reproducem citatul corect cu declarația domnului președinte Traian Băsescu făcută în emisiunea de ieri:

«Domnul președinte Traian Băsescu: Pentru că eu nu i-am făcut lui Monica Macovei ce mi-a făcut ea. Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta, am reuşit să semnez cu el acel celebru Pact de…

Domnul Mircea Marian: Vreţi să spuneţi că l-aţi păcălit?

Domnul președinte Traian Băsescu: Da, da, a fost un politician mai slab decât mine.

Domnul Dan Andronic: Aţi fost un negociator mai bun decât el.

Domnul președinte Traian Băsescu: Am fost negociator mai bun decât el. Şi l-aţi văzut cum e în faţa mea… (…)»

De aici rezultă că termenul «păcălit» a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian și nu de domnul președinte Traian Băsescu.

Pe lângă minciuna din declarația pe care i-o atribuie domnului președinte Traian Băsescu, trebuie remarcat că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta răspunde solicitării făcute de stăpânii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor.

Domnul președinte Traian Băsescu îi recomandă domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să se mai gândească dacă, într-adevăr, dorește denunțarea Acordului de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României.”.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta denunță pactul cu Traian Băsescu: PACTUL DE COABITARE NU MAI EXISTĂ

Victor Ponta a anunțat miercuri seara că pactul de coabitare nu mai există. „Pactul de coabitare cu Traian Băsescu nu mai există din moment ce Traian Băsescu a spus că pactul a fost o păcăleală”, a spus premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV. 

Cookies