VIDEO | Prima probă pe timp de zi a tramvaielor Imperio în București. În scurt timp, vor fi scoase pe traseu

30 nov. 2022
28199 Afișari
VIDEO | Prima probă pe timp de zi a tramvaielor Imperio în București. În scurt timp, vor fi scoase pe traseu
VIDEO | Prima probă pe timp de zi a tramvaielor Imperio în București. În scurt timp, vor fi scoase pe traseu | Sursă foto: Facebook-RAS București

Noile tramvaie Astra Imperio, cumpărate de Primăria Municipiului București, au avut astăzi prima probă pe timp de zi. Acestea au circulat pe linia tramvaiului 41.

Prima probă pe timp de zi a tramvaielor Imperio în București

STB SA a început să facă pregătirile necesare pentru a introduce în circulație noile tramvaie Astra Imperio. Astăzi, 30 noiembrie 2022, acestea au circulat pe linia tramvaiului 41 în primele probe de zi.

Tramvaiele urmează să circule în zilele lucrătoare, după ora 10. În scurt timp acestea urmează să fie scoase pe traseu în serviciu comercial cu călători, conform mobilitate.eu.

Cu toate că nu va mai dura mult până când bucureștenii vor putea circula cu aceste tramvaie, nu a fost încă stabilit un termen exact pentru acest lucru.

Iată cum arat tramvaiele în interior:

Tramvaiul merge impecabil, în ciuda criticilor negative, călătoria cu tramvaiul este una confortabilă, fără zdruncinături și fără scârțâituri sau troncăneli. Plecările de pe loc aproape că nu se simt, iar sunetul motorului este aproape inexistent.

Publicul călător era surprins și bucuros să vadă tramvaiul pe traseu, mulți dintre ei îndreptându-se spre tramvai să se urce. De asemenea, nu puțini au fost cei ce se uitau mirați sau cei care filmau, fiind clar că bucureștenii așteaptă intrarea tramvaielor pe traseu, a transmis printr-o postare pe Facebook RAS (Regia Autonomă de Spotting București).

Tramvaiele au fost omologate

Autoritatea Feroviară Română (AFER) anunța la finalul săptămânii trecute că tramvaiele Imperio ce vor circula pe străzile din București au fost omologate.

Omologarea vehiculelor dedicate transportului public de suprafață a fost făcută la solicitarea Primăriei Municipiului București. Astfel că, neînțelegerile au luat sfârșit, iar Primăria Capitalei nu ar trebui să aibă alte motive pentru care să întârzie recepția noilor tramvaie Imperio.

Surse STB au declarau la momentul respectiv pentru B365.ro că, în maxim două săptămâni, bucureștenii ar urma să circule cu tramvaiele produse la Arad.

Cookies