Prima piață din România care va face livrare la domiciliu

de:
23 oct. 2013
2 Afișari
Prima piață din România care va face livrare la domiciliu

După aproape cinci ani în care Piața Amzei a fost închisă, clienții încă nu se înghesuie să-și facă cumpărăturile de aici. Obișnuiți cu cele două supermarketuri din jur, puțini oameni merg la Piața Amzei pentru a achiziționa alimente, deși piața se laudă cu un număr mare de producători. În acest context, noii administratori vor să dea un impuls vânzărilor prin intermediul comenzilor online cu livrare la domiciliu. Noul sistem ar urma să fie pus în aplicare în următoarele două-trei luni, a declarat, pentru B365.ro, Oana Puiu, administratorul Pieței Amzei. Dacă planul va fi pus în aplicare, Piața Amzei va fi prima din Romnânia cu comandă online și livrare la domiciliu.

Practic, toți cei care vor să facă cumpărături din Piața Amzei vor putea accesa site-ul pieței pentru a-și alege produsele și pentru a plasa comenzile. Pentru a alege exact produsele pe care le vor, clienții vor accesa sistemul de supraveghere video pentru a vedea oferta tuturor comercianților, vor alege numărul tarabelor de la care vor să achiziționeze alimentele și vor menționa cantitatea dorită din fiecare produs. Pentru fiecare zonă de livrare se va stabili o comandă minimă. Livrările în zona Pieței Amzei se vor face gratuit.

În contextul în care mulți clienți fideli ai piețelor sunt persoane de vârstă înaintată, care nu au acces la internet, Oana Puiu spune că va folosi și flyere, pe care le va înmâna administratorilor de bloc, astfel încât și bătrânii cu mobilitate redusă să primească cumpărăturile direct la ei acasă.

Mizând pe traficul ridicat generat de târgul ”Arome de sezon”, care a început pe 18 octombrie, administratorii Pieței Amzei vor să mai organizeze și alte târguri tematice cu specific internațional (franțuzesc, turcesc, libanez etc), pentru creșterea fluxului de clienți.

”Este singura piață din centru și, dacă o fructifici bine, poate da roade. Pe lângă sistemul de livrare la domiciliu, pe care îl avem în plan, și târgurile cu specific internațional, mi-aș dori ca, pe viitor, să facem un brand Piața Amzei cu produse bio, făcute de producătorii noștri din piață, pe care să le ducem la export”, a declarat Oana Puiu, administratorul Pieței Amzei, pentru B365.ro.

Piata Amzei are o suprafata desfasurata de 7.000 mp, este amenajata pe 3 nivele. La demisol este o piata agroalimentara acoperita, functionala tot timpul anului, la parter se găsesc magazine, florarii, fructe exotice si delicatese, iar la etaj se vinde peste proaspat, produse autentic romanesti din zona Sibiului, specialitati din pui si curcan, vita si oaie.

Primăria Sectorului 1 a investit 11 milioane de euro în reamenajarea Pieţei Amzei. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, oficialii administraţiei publice locale au precizat că Piaţa Amzei stă închisă pentru că nu au mai avut bani şi personal pentru ea.

Piaţa a fost concesionată pe 35 de ani, pentru o sumă de cinci ori mai mică faţă de cea pe care voia iniţial să o obţină Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman. Licitaţia a fost câştigată de două firme. Patronul primei firme care a câştigat licitaţia este condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune.

Cookies