BAZAR

Prima piaţă de peşte din Bucureşti, încălzită cu panouri solare

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de proiectanţi, o parte din energia electrică necesară funcţionării noii pieţe de peşte va fi asigurată de panourile solare ce vor fi instalate pe clădire. 

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi pieţei de peşte a fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local Sector 6 de miercuri. Astfel, valoarea totală a investiţiei se ridică la 8,26 milioane de lei cu TVA. 

„În primăvara anului viitor ar putea începe efectiv construcţia pieţei de peşte. Lucrările pot fi terminate şi în şase luni”, a declarat pentru B365.ro Gabriela Leafu, directorul Administraţiei Pieţelor Sector 6. 

Construcţia va fi ridicată pe locul fostei pieţe Valea Lungă, va avea regim de înălţime parter plus un etaj, locuri de parcare, o zonă comercială unde vor fi vândute produse din peşte şi o zonă secundară unde vor fi comercializate, atât produse pescăreşti şi de acvacultură, cât şi articole de pescuit.

Conform studiului de fezabilitate, Piaţa de Peşte ar putea genera venituri de 66.400 de lei pe lună, aici urmând să funcţioneze 30 de tarabe cu peşte proaspăt, fructe de mare şi alte produse de acvacultură. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button