ARHIVA B365

Cine este primul protestatar arestat: un electrician nazist care luptă pentru animăluţe FOTOGALERIE

Mihai Căpăţână, în vârstă de 24 de ani, este prima persoană care a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, în urma incidentelor de duminică. Ședinţa de judecată a Magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4 a durat doar 30 de minute. Căpăţână a declarat deja recurs.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost constituită, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de inculpatul Mihai Căpăţână, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Totodată, procurorii acestei unităţi de parchet au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de luni, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, informează Biroul de presă al Ministerului Public, citat de Mediafax.

Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul a participat, alături de alte persoane rămase neidentificate până în acest moment, duminică la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Mihai Căpăţână le-a declarat poliţiştilor că este electrician. Pagina sa de facebook îl arată ca un admirator al naziştilor, atât prin poza de profil, cât şi prin faptul că se declară fan al cărţii „The Occult Roots of Nazism”. Cu toate acestea, se pare că numitul Căpăţână are şi o latură „soft”. El s-a alăturat cauzei „Să luptăm pentru animăluţe”, pe lângă Liga Antimanele. Tot conform profilului de Facebook, el este absolvent al Colegiului Tehnic Energetic.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei şi a celor implicaţi, precizează sursa citată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button