Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.

05 mart. 2021
1740 Afișari
Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.

Salut. Azi, la “Mănânc pentru tine”, se mănâncă Supa Dupa. Comandă făcută pe Bolt Food, cu pickup personal, c-am vrut să văd și de unde izvorăște Supa Dupa. De undeva de pe Popa Tatu, colț cu Berzei, flancată de Jerry’s Pizza și Cramele Recaș.

Borș vs Supă

Pentru cei din nordul României, supa nu există. Borșul e rege. Ultima oară când am verificat, borșul era baza. Un borș fierbinte de afumătură, cu niște leuștean proaspăt tăiat pe de-asupra vindecă orice rană sufletească. Garantat. Iar un borș nereușit e doar o supă lungită. În zona Neamțului, supa e (sau era) considerată “mâncare de spital”. Parcă și aud:

“- Alo, ai mâncat azi? Te-a văzut vreun doctor?

– A venit asistenta, mi-a adus o supă chioară, niște pireu, o felie de mizel. Mâncare di spital, ci vrei…”

Meanwhile, in Bucharest

Supa is serious business. Cel puțin în cazul bucătăriilor din București, supele (mai ales cele creme) devin din ce în ce mai atrăgătoare și e doar “vina” bucatarilor pasionați. Dacă nu mă crezi, stai printre foodtruckuri la orele prânzului și ascultă comenzile. Supe la foc automat. Una după alta.

Pe gang, la Supa Dupa

How about Supa Dupa?

Ca business, nu știu prea multe și, sincer să fiu, nici nu-mi pasă. Sunt aici pentru mâncare. Mi-e foame și mi-e poftă de combinațiile pe care le-am văzut în aplicația Bolt Food. Pe siteul oficial scrie că-și schimbă meniul săptămânal, așa că mereu pot apărea surprize. Plăcute sau nu, rămâne de văzut.

Captura Supa Dupa și o supă cadou

 

Supa Dupa Fast!

Comanda a fost gata în 15 minute. Nice!

Am consumat totul în două tranșe, pentru că, evident, ca un român adevărat, am cumpărat mult mai mult decât am putut mânca. Deh, foame mare. Colac peste pupăză, Supa Dupa m-a aranjat, așa random și pe nepusă masă, cu o supă cadou. Hmmm…

Zuppa Maritata | Bolognese meatball soup

Philly Cheesesteak and fries – Sandwich cu friptură de vită și cartofi prăjiți cu parmezan

Baked bell pepper humus with edamame (vegan) – hummus cu ardei copt, rodie și edamame

Salted Caramel Cheesecake – it is what it is

On the house: Supă Ungurească – supă ungurească de ciuperci și paprika

Papadum – Lipie indină / Indian flatbread

 

Judecata de Apoi

 

Zuppa Maritata | Bolognese meatball soup

Supă căsătorită. Chiar asta înseamnă. De ce? Conform rețetei, toate ingredientele se înțeleg de minune și de-aia se numește “maritata”. * rolling eyes *

Zuppa Maritata se prezintă ca o supă clară, cu legume fierte cărora le simți gustul și textura, orez, și chifteluțe din carne dimensionate atât cât să-ncapă perfect într-o lingură. Gustul lor îmi aduce aminte de niște tortellini umpluți cu carne, balotați într-un bistro din frumoasa Italie. Sarea dimpreună cu aroma vine din aceste chifteluțe. Molto nice. Well done, Supa Dupa.

Zuppa Maritata | Bolognese meatball soup de la Supa Dupa

Philly Cheesesteak and fries – Sandwich cu friptură de vită și cartofi prăjiți cu parmezan

Chifla? Proaspătă. Urăsc chiflele rămase de-a doua zi. Chestia asta, prospețimea, se simte foarte ușor. Philly e un sandwich cu multă carne, ciuperci trase la tigaie, foarte bine condimentat și numa’ bine de sărat. Intră uns cu castraveciorii murați primiți la pachet. Overall, nu dă pe-afară de gustos, dar își face treaba. Te satură într-un mod onest. Cartofii par varianta congelată. Cartofi. Aștept să mănânc și de prin alte părți, ca să pot avea un grad de comparație.

Philly Cheesesteak and fries

Random acts of kindness

On the house: Supă Ungurească – supă ungurească de ciuperci și paprika

O surpriză frumoasă. Am primit, “din partea casei”, o supă ungurească. Köszönet! Supă ungurească cu ciuperci tăiate mărunt, mărar, cartofi, dreasă cu smântână (sau iaurt?), absolut perfect sărată și foarte aromată, mult mai aromată decât Zuppa Maritata. Totuși, când zici unguresc, te aștepți la o mică iuțeală măcare pe vârful limbii, iuțeală pe care n-am regăsit-o la supa asta. E densă, plină și sățioasă. Consistență mă duce cu gândul la dresala moldovenească, un borș dres cu chișleag. Google it.

Pe mine, Supa Ungurească de la Supa Dupa m-a câștigat de mușteriu.

Bogdaproste, Supa Dupa! Minunat cadou!

Supă Ungurească Supa Dupa

Hummus cu ardei copt, rodie și edamame / Baked bell pepper humus with edamame (vegan)

O frumusețe. Ce culori! Arată divin. Dacă nu știam să citesc, n-aș fi zis totuși că are ardei copt, pentru că, evident, n-are gust de ardei, nici măcar aromă, da’ nu-i bai, că nu l-am luat pentru ardei. Îmi era poftă de hummus. N-aș putea spune că e senzațional, dar sigur e “în grafic”, cu nimic mai prejos decât variantele libaneze. Nice touch cu grăunțele de rodie și endamamele. Dulceața din rodii completează bine gustul. Am mâncat acest hummus în combinație cu papadum doar pentru că mi-a plăcut cum sună: “papadum”.

Hummus cu ardei copt, rodie și edamame, de la Supa Dupa

Dafuq is Papadum?

Oficial, papadum e un fel de lipie indiană crocantă. Neoficial, mai ții minte porcelile alea de creveți deep fried? Ăia oldschool, uleioși? Cam pe-acolo. Și ca textură, și ca gust. M-am distrat, da nu’ prea. Parcă mai bine era o lipie. Next time.

Supa Dupa Papadum. Lipie indiană

Salted Caramel Cheesecake

Din nou: nu sunt fanul caramelului. L-am luat să fie acolo ceva dulci la desert. Doar cheesecake am găsit în meniu. Nu știu dacă e homemade, făcut chiar de Supa Dupa, sau dacă e cumpărat și revândut.

Long story short: average.

Average Salted Caramel Cheesecake

Total Supa Dupa: 96 de lei.

Scump? Ieftin? Eu zic că e fair.

Aș mai mânca de la Supa Dupa? Supa da.

Cei doi cenți ai mei

Supa Dupa sigur mai are multe chestii gustoase în meniu, mai ales la catergoria supe, pe care abia aștept să le descopăr în viitorul apropiat. O bilă albă merge și către materialele biodegradabile folosite pentru ambalare, dar și pentru promptitudinea pregătirii comenzii.

Experiența Supa Dupa a fost una cinstită și nu regret banii pe care i-am dat. De reținut că Supa Dupa face mâncare bună, corectă în raport calitate-preț. My 2 cents.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Mai jos, o listă cu locuri pe unde am mai mâncat:

 

Cookies