Prima macara a ajuns pe șantierul de la Cinema Favorit, de luni e la treabă. Primarul S6 promite că locul acesta simbolic din Drumul Taberei va fi gata în 2 ani

17 aug. 2023
7788 afișări
Prima macara a ajuns pe șantierul de la Cinema Favorit, de luni e la treabă. Primarul S6 promite că locul acesta simbolic din Drumul Taberei va fi gata în 2 ani
Prima macara a ajuns pe șantierul de la Cinema Favorit, de luni e la treabă. Primarul S6 promite că locul acesta simbolic din Drumul Taberei va fi gata în 2 ani | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

La aproape o lună după ce Primăria Sectorului 6 a anunțat că șantierul de la Cinematograful Favorit se va redeschide, au fost realizate mai multe lucrări. În plus, a fost montată și o macara care va fi pusă în funcțiune în curând.

Lucrările la Cinematograful Favorit din Sectorul 6 continuă

Lucrările la Cinematograful Favorit din Sectorul 6 au început pe data de 26 iulie, la o zi după ce șantierul a fost deblocat.

Primăria Sectorului 6 a transmis, pe Facebook, că cinematograful se afla în conservare:

Construcția era pusă în conservare, astfel că s-a început cu dezafectarea conservării, aerisirea, dezinsecția și deratizarea subsolului. Terenul a fost igienizat, curățat de bălării, apoi a fost montată macaraua, care trebuie avizată ISCIR. De săptămâna viitoare va deveni activă și va putea fi folosită.

PS6 a mai spus că acesta se va transforma, peste 2 ani, într-un centru cultural de care bucureștenii vor putea beneficia. Acesta va avea:

  • cinematograf 3D,
  • bibliotecă publică,
  • sală de spectacole multifuncțională, cu o capacitate de 706 locuri,
  • alte două săli de dans și balet, cu o suprafață de 150 mp fiecare. Aici putea fi organizate vernisaje, cursuri de teatru, dans, pictură.

Cinema Favorit a fost pus în conservare în 2020

În luna august a anului trecut, Primăria Sectorului 6 transmitea că atribuirea contractului pentru continuarea lucrărilor la Cinematograful Favorit a fost reluată. Contractul cu firma care s-a ocupat inițial de proiect a fost anulat.

Lucrările la Cinematograful Favorit au fost sistate în octombrie 2021, după ce firma de construcții a cerut actualizarea prețurilor din contract. Acest lucru a avut loc ca o urmare a majorării prețurilor materialelor, după cum anunța acea firmă, a transmis HotNews.ro.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, informa că inițial licitația a fost câștigată cu 54 de milioane de lei. În baza actualizărilor suma ar fi să treacă de 100 de milioane de lei. Cu toate acestea, firma susținea în anul 2020 că majorarea ar fi ridicat suma până la 88,5 milioane de lei.

Pentru a nu lăsa lucrarea nefinalizată, Primăria Sectorului 6 a decis în acea perioadă să facă o nouă evaluare și să înceapă o nouă procedură de atribuire a contractului. Primul contract a fost reziliat de comun acord, iar respectiva firmă a trebuit să pună lucrările începute în conservare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies