ȘTIRI

Prima întâlnire YOUth LEADership Academy, cu maratonistul Andrei Roşu

Întâlnirile oferă participanților posibilitatea de a discuta deschis cu profesioniști din diverse domenii, dar și cu tineri de vârsta lor, care se implică în proiecte interesante și vor să își împărtășească experiențele, informează organizatorii. 

În prima întâlnire, de pildă, tinerii au aflat de la Andrei Roșu, ultramaratonist, fundraiser, corporatist, coach, Ironman, că cel mai important pas în transformarea unui vis în realitate este să începi. Andrei le-a povestit participanților despre cum s-a pregătit și cum a organizat participarea la competițiile din Antarcica, Australia, Himalaya, Sahara, Chile, Noua Zeelanda, Brazilia. Toate proiectele în care Andrei s-a implicat au urmat o rețetă simplă, dar sigură: visează, planifică, acționează!

Laura Ghițoi, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, le-a vorbit tinerilor despre organizarea Bucharest Model UNESCO General Conference și a mărturisit că nu a fost simplu, dar că orice proiect poate fi dus la bun sfârșit dacă faci cu pasiune ceea ce faci, dacă dedici timp, te informezi și lucrezi cu o echipă.

Predarea limbii engleze în centre sociale în proiectul Engleza pentru Viață, participarea la concursul Shakespeare School Essay Competition, colaborarea cu Romanian Business Leaders, au fost doar câteva dintre exemplele oferite de Laura participanților.

Ioan Octavian Rusu, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică și vicepreședinte al Clubului Interact București a explicat cum se organizeaza un eveniment Bucharest Model UNESCO General Conference, dar și cât de important este pentru tineri să se implice în activități cât mai diferite, pentru a descoperi ce le place și care este domeniul în care pot excela. Pasionat de public speaking, Ioan i-a sfătuit pe participanți să se implice activ în proiecte prin care pot comunica direct cu oamenii și îi pot influența să facă o schimbare pozitivă în comunitate.

Cei care nu au putut participa la eveniment pot accesa o galerie de imagini AICI

YOUth LEADership Academy, implementat de Asociația Shakespeare School pentru Educație va continua în lunile următoare cu noi sesiuni care vor avea invitați atât profesioniști cunoscuți, cât și liceeni cu rezultate deosebite. Participanții YOUth LEADership Academy, vor putea fi și ei speakeri și vor primi constant informații despre leadership, antreprenoriat, oportunități de voluntariat și dezvoltare personală. Pentru mai multe detalii despre participarea la urmatoarele evenimente, persoanele interesate pot trimit un email la adresa: office@asociatiapentrueducatie.ro

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 300 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button