Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate

15 iul. 2021
1066 Afișari
Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate
Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate. surs: captura foto tv

Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a fost eliberat joi după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea sa de eliberare condiționată.

Aceasta este prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a executat doi ani și două luni din pedeapsa pentru care fusese trimis după gratii ca urmare a procesului din dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Prima imagine cu Dragnea ieșit din închisoare

Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate
Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate. captură foto

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ieșit din penitenciar direct la o conferință de presă. Jurnaliștii au sărit pe el cu întrebări, în timp ce oamenii veniți să îl salute strigau „libertate”. Dragnea spune că s-ar întoarce în politică dacă ar avea „cu cine și pentru cine”.

De asemenea, Dragnea a spus că se simte un deținut politic deoarece este nevinovat, iar în ultimele luni s-a pus presiune pe el să-și recunoască vinovăție, lucru pe care nu l-a făcut.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din data de 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate
Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Ce nu va avea voie să facă în libertate. sursa: captura TV

Prima imagine cu Liviu Dragnea eliberat din Penitenciarul Rahova. Sentința de astăzi este definitivă

În ședința care a avut loc joi la Tribunalul Giurgiu, Liviu Dragnea, care a fost audiat prin videoconferință, a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a ceut să-i fie admisă cererea de eliberare condiționată.

Decizia de joi a magistraților de la Tribunalul Giurgiu este definitivă şi executorie.

Cât timp a fost închis la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea s-a confruntat cu mai multe probleme. Acesta s-a plâns de mai multe ori judecătorilor din București că i-au fost încălcate mai multe drepturi. Magistrații au stabilit ulterior că fostului lider PSD nu i s-au respectat dreptul la sănătate, muncă şi apărare.

Fostul lider al PSD a avut câştig de cauză şi în privința orele în care nu a fost lăsat să muncească, acestea fiind, în cele din urmă, considerate ca ore lucrate.

Interdicțiile pe care le va avea Liviu Dragnea după eliberarea de joi

După eliberarea din închisoare Liviu Dragnea are totuși interzise anumite drepturi, prin decizia ÎCCJ, până pe 15 iulie 2024.

Liviu Dragnea nu va putea să fie ales în funcții publice sau în funcții elective publice. Totodată, nu va putea să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Fostul lider PSD va putea, de exemplu, să fie membru de partid. El nu va avea însă voie să ocupe o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte CJ Teleorman, președinte PSD Teleorman.

Cookies