VIDEO | Prima fisură în planul de taxare a parcării din 15 august: parcare denivelată și plină de gunoaie în centru, pentru care Primăria Capitalei percepe taxă de 10 lei/oră

12 aug. 2022
6037 Afișari
VIDEO | Prima fisură în planul de taxare a parcării din 15 august: parcare denivelată și plină de gunoaie în centru, pentru care Primăria Capitalei percepe taxă de 10 lei/oră
FOTO: Digi24

Condiții de evul mediu găsite de reporterii Digi24, într-o așa numită parcare, aflată la o distanță de 800 de metri de Primăria Capitalei, pentru care municipalitatea percepe taxă de 10 lei/oră.

Conform reportajului, municipalitatea a investit doar în panoul cu tarife, iar taxatorul își așteaptă clienții în mașina personală. În rest, parcarea este neafaltată, nemarcată, plină de gunoaie, gropi și nisip. Primarul Nicușor Dan spune că respectiva parcare este o excepție care va fi remediată.

În locul acesta, conform tarifelor aprobate de Consiliul General, se poate parca și în baza unui abonament anual care costă 9.450 de lei.

Reporterul Digi24 în dialog cu taxatorul din parcarea municipalității.

-Asta-i parcarea Primăriei Capitalei?

-Da!

-Păi cu nisip, ca la mare?

-Da, asta-i parcarea!

-Și e 10 lei ora aici, pe nisip?

-Da, aveți tariful acolo!

-Am văzut, dar nu-mi vine să cred! *

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat că situația va fi corectată de compania Parking București, aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

„O să corectăm. Adică… compania care administrează o să corecteze, pentru că ați semnalat, dar marea majoritate puteți să mergeți în ele și-o să vedeți că sunt decente.”, a spus Nicușor Dan.

VIDEO integral AICI.

De pe 15 august, municipalitatea anunță că cine va parca în afara locurilor cu taxă își va găsi parbrizul blocat și va fi obligat să plătească aproximativ o mie de lei: 200 de lei deblocarea parbrizului și 725 de lei amenda rutieră pentru parcare interzisă.

Mai citiți și:

Cookies