Prima Evadare din București, cu bicla, e în weekend și aduce restricții pe Centura Capitalei. Când nu poți merge cu mașina pe DNCB și pe ce segmente

19 mai 2023
250 afișări
Prima Evadare din București, cu bicla, e în weekend și aduce restricții pe Centura Capitalei. Când nu poți merge cu mașina pe DNCB și pe ce segmente
Prima Evadare din București, cu bicla, e în weekend și aduce restricții pe Centura Capitalei. Când nu poți merge cu mașina pe DNCB și pe ce segmente. Sursa foto: Freepik

În acest weekend, în cursul zilei de duminică, 21 mai, au loc restricții de trafic pe DNCB. Acestea se vor institui în urma desfășurării evenimentului Prima Evadare.

În acest weekend vor exista restricții pe DNCB

Conform CNAIR, între orele 10:10 – 10:50, pe DN Centura Bucureștiului pe sectorul cuprins între kilometrii 2+400 si 2+950, vor fi instituite restricții de circulație în urma desfășurării maratonului de ciclism „Prima evadare”, a transmis Info Trafic România.

Evenimentul se organizează de 15 ani și a întrunit cel mai mare număr de participanți, astfel a devenit cunoscut și în afara țării. La edițiile trecute au participat peste 2.500 de concurenți din 20 de țări. „Prima evadare” a devenit cel mai mare maraton de acest gen din România și din Europa de Est.

Printre scopurile acestui eveniment se numără:

  • încurajarea unui mod de viață sănătos,
  • practicarea sportului de masă în rândul amatorilor,
  • promovarea pădurilor, localităților, obiectivelor turistice din nordul Capitalei.

De asemenea, în acord cu reglementările în vigoare, respectiv Legea 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările ulterioare, șoferii au obligația să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară.

Info Trafic România le recomandă șoferilor să se informeze cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor.

De asemenea, îi sfătuiește pe conducătoii auto:

  • să ruleze cu prudență sporită,
  • să crească distanța de siguranță între mașini,
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Linia 41 STB va avea cu o stație mai puțin, modificarea fiind temporară

Modificări importante a anunțat și STB în urmă cu doar câteva zile. Societatea a transmis că linia 41 va avea pentru o perioadă cu o stație mai puțin, modificarea fiind valabilă pe ambele sensuri de mers. Stația în cauză este „Pod Ciurel”.

Aceasta se va închide pentru a se putea desfășura lucrări de reamenajare, a anunțat STB:

Începând de joi, 18.05.2023, staţiile de tramvai „Pod Ciurel”, de pe traseul liniei 41, vor fi suspendate pentru a permite executarea lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente.  Așadar, până la finalizarea acestor lucrări, tramvaiele liniei 41 nu vor mai opri în stațiile „Pod Ciurel”, situate pe ambele sensuri de mers pe Șoseaua Virtuții.

STB îi sfătuiește pe bucureșteni să folosească, în această perioadă, stația “Orșova”. Aceasta se află în proximitatea stației închise și este situată tot pe Șoseaua Virtuții.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies