BAZAR

Prima ediţie a Salonul Calului a început joi, la Snagov

Salonul Calului își propune să aducă în România modelul faimosului Salon du Cheval din Paris si să creeze din activităţile ecvestre o sursă de inspiraţie pentru un stil de viaţă sofisticat şi pentru un business cu un mare potenţial în România, anunţă organizatorii evenimentului.

Derulat în perioada 27-30 septembrie, evenimentul cuprinde acțiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitație, proprietari de cai, producători din domeniu), cât și publicului larg și tuturor admiratorilor acestui sport. Programul evenimentului cuprinde prezentări de cai, standuri de prezentare produse și echipamente ecvestre, alături de un program complex de spectacol ecvestru: parade, acrobații, dresaj, cascadorii.

La Salonul Calului se va desfăşura şi competiția cu participare internațională Marele Premiu al Municipiului București, la startul careia au fost înscrişi peste 170 de cai din Danemarca, Germania, Elveţia, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi România.

Ceremonia oficială, care marchează prima ediție Salonul Calului în România, va avea loc sâmbătă, la sediul clubului Equestria, şi va include defilarea de onoare a Jandarmeriei Române, alături de parada cluburilor şi a celor şase herghelii participante, prezentările cailor şi călăreţilor, parade de cai cu trăsuri şi o paradă de atelaje.

Nume de rezonanţă ale echitaţiei mondiale, precum luxemburghezul Gilbert Remy – arbitru internaţtional gradul III acreditat FEI (Federaţia Internaţională de Echitaţie) – şi Alice Debany, câștigătoare a numeroase premii la concursuri internaţionale tip Grand Prix sau Cupa Națiunilor, vor participa la evenimentele din cadrul Salonului Calului.

„Prima ediţie a Salonului Calului creează premisele unei deschideri europene, care sperăm să se amplifice cu fiecare nouă ediţie, şi poate înscrie România printre țările emergente tot mai ambiţioase din punct de vedere economic, social, sportiv şi cultural. Provocarea proiectului, prin interesul manifestat de expozanții şi concurenţii confirmaţi şi mai ales prin ampla deschidere către viitor a ediţiilor ulterioare, recomandă Salonul Calului ca potențial de imagine şi investiție de viitor care să contribuie la dezvoltarea României. Pentru ediţia din 2013, preconizăm organizarea în premieră pentru România a primei licitaţii de cai de rasă şi de performanţă”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Prima ediţie a Salonului Calului 2012, eveniment organizat în premieră în România, se desfăşoară la sediul clubului Equestria, situat pe DN1, în localitatea Tâncăbeşti, din comuna Snagov. 

Prima ediţie a Salonului Calului este organizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, şi Jandarmeria Română.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button