BAZAR

Prima ediţie a festivalului urban Bărbaţi pe Mătăsari, în weekend

După 8 ediţii de Femei pe Mătăsari, festivalul urban care a schimbat percepţia asupra zonelor adiacente centrului Bucureştiului, organizatorii îşi doresc ca anul acesta sa înceapă o nouă serie de evenimente dedicata pasiunilor şi meseriilor pe care le practică cu precădere bărbaţii.

În cadrul evenimentului va avea loc Conferinţa Bărbaţi pe Mătăsari, sâmbătă, de la ora 13.00. Alături de invitaţii Adi Bulboacă, Ionuţ Grama, Andrei Pungovschi, Robert Raţiu şi Eugen Rădescu, conferinţa propune o discuţie cu participarea publicului şi o explorare a poveştilor reale ale oamenilor care, prin discursul lor personal, cultural şi social remodelează felul în care comunicăm şi construim spaţii sigure şi confortabile de expresie, indiferent de gender.

Sub manifestul #SuntemLaFel, campania de promovare a festivalului a avut ca epicentru vulnerabilitatea masculină şi a fost ilustrată printr-un clip susţinut de Jean Gavril, Bogdan Şerban (Radio Guerilla), Mani Gutău (URMA), Cristi Iacob, Ariel Constantinof, Adrian Dan, Hypno, Bogdan Matei şi Cosmin Tudoran.

Cele două seri de festival reunesc artişti muzicali precum Partizan, Jean Gavril, Omu Gnom, Gabriel Cotabiţă, Maria Coman, Hanu’ cu Bragă şi Stema, iar ziua de sâmbătă propune un line-up feminin de DJ – Oana Maria (Poetrip), Claudia Lazăr şi Tita, urmat de clasicul after-party Silent Disco cu Abasc, DJ Jiji, Ligia Keşişian şi Eugen Rădescu.

„Prin Bărbaţi pe Mătăsari ne propunem să aducem în prim plan o nouă faţetă a Bucureştiului şi oamenii care schimbă oraşul zi de zi prin pasiunea şi curajul lor de a fi autentici. Pornind de la ideea că #SuntemLaFel, ne dorim să susţinem atât iniţiativele feminine, cât şi masculine care transformă Bucureştiul într-un loc mai frumos şi mai prietenos, un spaţiu prielnic pentru dezvoltarea de proiecte şi iniţiative benefice oraşului şi locuitorilor săi”, spune echipa Bărbaţi pe Mătăsari.

Bărbaţi Pe Mătăsari este un proiect Beneva, asociaţie fondată în 2009 pentru a schimba oraşul prin implicare comunitară şi artă. Până în prezent, echipa a desfăşurat peste 50 de proiecte culturale, sociale şi educaţionale în Bucureşti şi în ţară. Un număr de 300 de voluntari, artişti, companii şi alte organizaţii au lucrat în proiectele cu copii, adolescenţi şi categorii defavorizate. Împreună am reuşit să facem bine, să schimbăm comunitatea prin acţiuni constante. www.beneva.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button