Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, va ajunge la București. Soția președințelui american va veni într-o vizită de două zile

02 mai 2022
656 Afișari
Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, va ajunge la București. Soția președințelui american va veni într-o vizită de două zile

Jill Biden, soția președintelui SUA Joe Biden, și-a anunțat o vizită în România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și personal din ambasade, părinți și copii ucraineni refugiați, lucrători umanitari și profesori, a anunțat luni biroul său, informează Reuters și CNN, publicații citate de Libertatea.

Jill Biden va pleca joi din Washington spre România, iar vineri va ajunge la Baza Aeriană Mihail Kogalniceau, unde se va întâlni cu soldații americani staționați pe teritoriul țării noastre.

Sâmbătă, va merge la București, unde Jill Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului României, precum și cu lucrători umanitari.

Tot la București, Jill Biden se va vedea cu refugiați și cu educatori care le predau copiilor ucraineni refugiați.

În luna martie, vicepreședintele american Kamala Harris a venit într-o vizită scurtă, la București, legată de războiul din Ucraina, în care a reafirmat susținerea SUA pentru țările NATO.

De la București, Jill Biden va merge la Bratislava

Sâmbătă seară, Jill Biden va călători în capitala Slovaciei, la Bratislava, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni.

Duminică, sărbătorită în Statele Unite ca Ziua Mamei, Jill Biden se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească căminele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a indicat sursa citată.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

După Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, unde sute de mii de oameni au trecut granița în țară, de la începutul războiului, remarcă CNN.

Potrivit Poliției de frontieră, până sâmbătă, 30 aprilie, la nivel naţional, au intrat în România 828.873 cetăţeni ucraineni.

 

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies