Prima declaraţie a unuia dintre patronii Colectiv, după tragedia de vineri seară

de:
03 nov. 2015
0 Afișari
Prima declaraţie a unuia dintre patronii Colectiv, după tragedia de vineri seară

Costin Mincu (36 de ani), unul dintre patronii clubului Colectiv, este mai cunoscut sub pseudonimul Butch. Asta pentru că apare pe scena hip-hop încă din anul 1997 de când a început să facă parte din trupa Dagga, potrivit adevarul.ro.

„Sunt împietrit de durerea din mine şi din jurul meu. Am pierdut colegi şi prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat pe toţi. Alţii se zbat la margine de viaţă, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toţi, în gând în fiecare clipă de acum şi până când voi închide ochii. Am vrut să fac din Colectiv o poveste frumoasă, pentru că am crezut mereu în pasiunea mea cea mai mare: muzica. Povestea s-a sfârşit printr-un coşmar. O parte din mine a murit pe 30 octombrie la Colectiv. Aş vrea să pot şterge lacrimile de pe obrajii celor care i plâng pe cei are s-au dus. În schimb, nu pot decât să stau cu capul plecat în faţa judecăţii. Regret enorm tot ce s-a întâmplat”, potrivit mesajului postat pe Facebook de avocatul lui Costin Mincu.

 

Sunt împietrit de durerea din mine și din jurul meu. Am pierdut colegi și prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat…

Posted by Cabinet de Avocat Vlad Hosu on Tuesday, November 3, 2015

Costin Mincu a fost reţinut, luni seara, alături de Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea, pentru ucidere din culpă după ce 32 de persoane au murit în urma incendiu care a avut loc în Colectiv.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, proprietarii clubului le-au cerut organizatorilor concertului să aibă minim 400 de spectatori, ca să nu plătească o chirie de 1.000 de euro pentru organizarea spectacolului. Numărul de invitaţi este însă mult mai mare faţă de capacitatea declarată de 80 de locuri pe scaune, declarată în acte.

La sfârşitul anului 1997, Butch a făcut parte din trupa Dagga, care însă „a luat o pauză”, revenind în 2004. Lui Butch i s-au alăturat în trupă şi Ghismo, OzO şi DJ Undoo. Cu această componenţă, trupa a lansat mai multe piese şi a susţinut mai multe concerte de susţinere a unirii României cu Basarabia. Cei patru au făcut parte din proiectul „Uniţi sub tricolor”, o compilaţie care a reunit mai mulţi artişti de hip-hop şi pe care se regăsesc melodii cu mesaj civic şi patriotic.

În 2009, când a fost lansat albumul, Butch spunea că banii obţinuţi din vânzarea albului vor fi trimişi la un liceu de români din Tiraspol ai căror elevi şi profesori voiau să înveţe în limba română. Printre piesele cele mai cunoscute ale trupei Dagga este „Cum am crescut”, piesă în colaborare cu Cătălin, solistul trupei Coma. De asemenea, de-a lungul trimpului, Butch a mai colaborat cu artişti precum Puya, Bitză, K-gula, E.M.I.L.. Marţi, Costin Mincu a transmis un mesaj, prin intermediul avocatului său, în care a precizat că a vrut să facă din clubul.

Cookies