ÎN BUCUREȘTI

Prima declarație a noului prefect al Capitalei, Alexandra Văcaru: Sper să ne apropiem cât mai rapid de ziua când ne vom relua viețile

Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei, a făcut o scurtă declarație după ce a depus jurământul în care a transmis că speră să ne apropiem cât mai rapid de ziua când ne vom relua viețile.

Alexandra Văcaru a convocat prima sa ședință în calitate de prefect, aceea a Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență. Noul prefect a spus că preferă să emită un comunicat de presă la finalul reuniunii unde se va a discuta despre reintroducerea obligativității purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice.

„Sper să găsesc forţa necesară şi să îmi pun toată cunoaşterea şi priceperea în slujba locuitorilor Municipiului Bucureşti pentru a trece împreună peste aceste momente dificile şi pentru a clădi încrederea care este acum mai importantă decât oricând ca să ne apropiem cât mai rapid de ziua în care ne vom relua vieţile. Avem o şedinţă extraordinară a CMBSU. Am vrut să fac o declaraţie scurtă şi să vă spun că trebuie să convoc şedinţa extraordinară a Comitetului şi că vă vom comunica, printr-un comunicat de presă ulterior”, a afirmat Georgiana Alexandra Văcaru joi, 7 octombrie, la sediul Prefecturii Capitalei.

Întrebată dacă masca va deveni obligatorie pe stradă în Bucureşti, ea a răspuns: „Am vorbit de proporţionalitate, am vorbit de propuneri şi măsuri clare, eficiente. Aceste măsuri clare vor fi cele pe care le vom stabili şi care există pe agenda de lucru a şedinţei extraordinare. Mai întâi le vom adapta, le vom adopta şi vom reveni cu un comunicat de presă”.

Ordin comun privind revenirea la mască pe stradă

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, au semnat miercuri Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Citește și


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button