ARHIVA B365

Prima decizie în dosarul judecătoarelor care i-au anulat pedeapsa lui Dinel Staicu

Cele trei judecătoare care au decis anularea pedepsei de şapte ani de închisoare a lui Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) – Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu de la Curtea de Apel Bucureşti, vor afla, joi, sentinţa în dosarul în care sunt acuzate de abuz în serviciu, decizia nefiind definitivă. Magistraţii au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în anul 2014, scrie Mediafax.

Procurorii anticorupţie susţin că, urmare a admiterii contestaţiei în anulare, Dinel Staicu „a obţinut un avantaj patrimonial, constând în desfiinţarea obligaţiilor civile, în cuantum de 18.839.684,5 lei, către Banca Internaţională a Religiilor, (prin lichidator judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL), cu caracter definitiv, cu consecinţa vătămării intereselor legale ale părţii civile”.

Efectele aceleiaşi hotărâri judecătoreşti s-au constituit într-un ajutor efectiv dat condamnatului Dinel Staicu, căruia i s-a anulat obligaţia de a executa pedeapsa definitivă din dosarul penal nr. 14165/4/2006, în care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor,în formă continuată„, mai precizează DNA.

La admiterea contestaţiei în anulare, explica DNA, cele trei judecătoare au invocat autoritatea de lucru judecat, respectiv că, anterior pronunţării definitive a pedepsei de condamnare a lui Staicu de către Curtea de Apel Bucureşti, o altă instanţă de judecată, respectiv Curtea de Apel Craiova, ar fi pronunţat o decizie opusă, favorabilă condamnatului, pentru aceleaşi fapte.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button