Prima acțiune a Prefectului Bucureștiului, după decizia ANI în cazul Clotilde Armand: Toni Greblă i-a suspendat sporurile și a sesizat instanța

14 nov. 2022
823 afișări
Prima acțiune a Prefectului Bucureștiului, după decizia ANI în cazul Clotilde Armand: Toni Greblă i-a suspendat sporurile și a sesizat instanța

Prefectul Municipiului București Toni Greblă a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%, anunță Prefectura Capitalei. Totodată, prefectura anunță că efectele dispozițiilor sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei.

”Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat și având în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea dispozițiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 și 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale.”, se arată în comunicatul reprezentantului Guvernului în București.

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o, pe 7 noiembrie, pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, de conflict de interese și de incompatibilitate și a sesizeazat Parchetul pentru că edilul s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pentru sine.

Pe lângă Parchetul de pe lângă Înalta de Casație și Justiție, ANI a sesizat Prefectul Municipiului București cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală, se mai arată în comunicat.

Potrivit ANI, începând cu data de 18 februarie 2022, Armand este în incompatibilitate deoarece exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile legale.

Mai citește și:

Cookies