Prigoană ar fi votat de 21% dintre bucureşteni drept primar

de:
25 ian. 2012
1 Afișari
Prigoană ar fi votat de 21% dintre bucureşteni drept primar

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, cu candidaţii cărui partid sau alianţă politică aţi vota în colegiul dvs.?”, cei intervievaţi au răspuns astfel: cu candidaţii USL: 52%, cu candidaţii PDL+UNPR: 26%, cu candidaţii PPDD: 12%, cu candidaţii PRM: 5%, cu candidaţii PNGCD: 2%, cu candidaţii PNŢCD: 2%, alţi candidaţi 1%. De notat că 75% dintre cei din eşantion au exprimat o opţiune de vot, iar procentul celor care au exprimat o opţiune de vot nu poate fi considerat drept prezenţă la vot. Răspunsurile la întrebările privind intenţiile de vot sunt influenţate şi de efectul de „dezirabilitate socială”: tendinţa repondenţilor de a da răspunsuri în conformitate cu ceea ce este dorit din punct de vedere social, scrie realitatea.net.

În privinţa candidaţilor la Primăria Generală, după cum era de aşteptat, Sorin Oprescu se află pe locul I, cu 55% dintre opţiunile de vot, urmat de Silviu Prigoană de la PDL, cu 21%, Dan Diaconescu, cu 10%, Nicuşor Dan cu 2% şi Irinel Columbeanu cu 1%.

La comanda institutului GeoPol s-au realizat 7 sondaje vizând Municipiul Bucureşti, respectiv cele 6 sectoare. Volumul eşantionului: 1.800 de respondenţi cu vârste de 18 ani şi peste din municipiul Bucureşti. Sub-eşantioanele pentru fiecare sector au inclus 300 de persoane cu drept de vot. Sub-eşantionul final la nivelul municipiului Bucureşti a fost ponderat ţinând cont de mărimea populaţiei cu drept de vot din cadrul fiecărui sector al Capitalei. Tip de eşantion: în cadrul fiecărui sector, secţiile de votare au fost selectate aleatoriu. În cadrul fiecărei secţii de votare s-a procedat la selecţia aleatorie a gospodăriilor şi a respondenţilor adulţi din cadrul gospodăriilor. Marjă maximă de eroare: +- 2,3% la un nivel de încredere de 95% pentru Bucureşti, respectiv + – 5,6% la un nivel de încredere de 95% pentru sectoarele 1-6.

Sondajul a fost realizat între 9-18 ianuarie 2012, iar modul de intervievare a fost faţă în faţă la domiciliul repondenţilor.

Cookies