Prietenia cu Putin lovește în miliardarul rus Roman Abramovici. Sancțiunea din Marea Britanie a venit fix înainte de a vinde clubul Chelsea

10 mart. 2022
319 Afișari
Prietenia cu Putin lovește în miliardarul rus Roman Abramovici. Sancțiunea din Marea Britanie a venit fix înainte de a vinde clubul Chelsea
SURSA: Colaj FOTO The Sun

Oligarhul rus Roman Abramovici nu mai poate vinde clubul Chelsea în urma sancţiunilor aplicate de guvernul britanic, scrie The Sun. Orbit de prietenia cu Vladimir Putin, Abramovic a scos clubul la vânzare pe piaţă săptămâna trecută şi a promis că va dona încasările pentru războiul pe care îl duce Rusia în Ucraina.

Doar că clubul sportiv a fost lovit de sancţiuni în această dimineaţă, după ce oligarhului i s-au îngheţat bunurile şi i s-a interzis să circule sau să facă afaceri în Marea Britanie, lui și altor șase oligarhi ruși.

Conform noilor termeni – care expiră pe 31 mai – lui Roman Abramovici i se interzice să mai investească bani în club, lăsând viitorul echipei Chelsea sub semnul întrebării.

Abramovici se numără printre cei şapte apropiaţi ai lui Putin sancţionaţi astăzi într-un efort colectiv din partea Occidentului de a stopa războiul din Ucraina.

Salariile jucătorilor, înghețate/ Viitorul clubului, incert

Pentru a nu-i afecta activitatea sportivă, lui Chelsea i s-a emis o licenţă specială de la guvern pentru a continua să joace, permiţând începerea meciului din această seară împotriva lui Norwich. Fanii care au cumpărat deja bilete vor putea participa în continuare la meciuri, dar clubului i se va interzice să vândă bilete.

De asemenea, Chelsea nu va mai putea vinde niciun produs oficial direct din shopurile sale. Unele dintre singurele surse de venit rămase vor fi vânzarea de produse alimentare fanilor de la Stamford Bridge şi drepturile de difuzare.

Jucătorii şi personalul pot fi încă plătiţi, dar acest lucru va însemna probabil o îngheţare efectivă a salariilor pentru vedetele cărora nu li se vor acorda noi contracte.

Roman Abramovici are o avere netă de 9,4 miliarde de lire sterline şi un portofoliu extins de proprietăţi în Marea Britanie – pe care nu le mai poate vizita după ce i s-a interzis călătoria în Regat, scrie Ziarul Financiar.

Citește și…

Bătrâneii din Kiev au un mod inedit de a se lupta cu bombele lui Putin – aleargă zi de zi prin oraș, deși exploziile se aud zilnic în capitala Ucrainei

România are un nou milionar. Câștigătorul din București a 6 milioane de euro, premiul record la JOKER, și-a ridicat astăzi banii de la Loterie

Decizie nouă la București: programul la pașapoarte se prelungește suplimentar

Cookies