„Prietena mea a venit la doctor la București și a dat nas în nas cu partea neplăcută a STB”. Despre validatoare nefuncționale și doi controlori la vânătoare de ghinioniști

29 mai 2023
18388 Afișari
"Prietena mea a venit la doctor la București și a dat nas în nas cu partea neplăcută a STB". Despre validatoare nefuncționale și doi controlori la vânătoare de ghinioniști. Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București - STB SA

Experiențele neplăcute cu unii controlori STB continuă. O călătoare a fost agresată fizic și verbal, după care a fost amendată pe motiv că nu avea bilet, deși validatoarele autobuzului nu funcționau.

„Mergea la gară și trebuia să prindă un tren”

Un bucureștean a povestit experiența prietenei sale cu câțiva controlori STB, experiență care nu a fost tocmai plăcută.

În urmă cu câteva zile, o femeie s-a urcat într-un mijloc de transport pentru a merge spre Gara de Nord. De menționat este faptul că femeia avea bagaje.

În momentul în care a încercat să-și valideze cardul, nu a funcționat. A mai încercat încă un card, aceeași situație. Aceasta și-a dat seama că validatorul era nefuncțional.

Inițial, s-a gândit să-și încarce cartela, însă a observat că nu era nicio tonetă în zonă. Femeia se grăbea să ajungă la gară, pentru ca avea de prins un tren, de aceea nu a putut să coboare într-o stație care avea tonetă.

O prietenă nu a putut să valideze biletul, pentru că nu funcționa validatorul pentru card bancar. A încercat două carduri. Nu a avut nici posibilitatea reîncarcarii cartelei STB, pentru că nu exista tonetă în zonă. Mergea la gară și trebuia să prinda un tren, deci era imposibil să coboare într-o stație cu tonetă.” a povestit A. A.

Doi contolori au urcat în mijlocul de transport și, văzând că femeia nu are bilet, au amendat-o, fără să aștepte explicații. Mai mult decât atât, unul dintre controlori a observat că validatorul nu mergea, dar femeii tot i-au dat amendă.

Bucureșteanul a spus că, în tot acest timp, controlorii i-au vorbit răstit doamnei:

Nu putea să plătească prin SMS sau prin App, pentru că aceste metode nu sunt întotdeauna la indemâna oricui. Majoritatea nu au credit pentru a plăti prin SMS, iar pentru App trebuie să ai internet în primul rand, ceea ce prietena mea nu avea în acel moment.” a mai adăugat A. A.

Femeia nu a fost lăsată să semneze procesul-verbal

Bărbatul a mai povestit că unul dintre controlori ar fi agresat-o fizic pe prietena sa, în timp ce celălalt stătea la discuții cu un călător.

Femeia aștepta să semneze procesul-verbal, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Nici măcar nu a avut timp să se uite peste el și să verifice dacă ceea ce scrie acolo este adevărat. Unul dintre controlori se aștepta ca femeia să semneze procesul-verbal fără să îl citească.

Mai mult, controlorii au fost agresivi verbal și unul dintre aceștia a agresat-o fizic, în momentul în care urma să semneze procesul-verbal (în acest timp, celălalt stătea la discuții personale cu un călător și nu a intervenit, deși a văzut, dovada că procedează frecvent așa, părându-i-se probabil normal).
Nu i s-a respectat dreptul de a semna procesul-verbal în cunoștință de cauză (nu a avut timp să-l citească și să-l verifice, deși a insistat, controlorul trăgând de timp până la ultima stație, unde se aștepta să semneze și atât)” a scris A. A.
Cookies