ESENTIAL

Prezenţă de 85% la simularea de BAC şi de 95% la cea a evaluării naţionale, în Capitală

organizată în Capitală. La simularea bacalaureatului au fost înscrişi 16.500 de elevi, iar pentru evaluarea naţională, 13.500 de elevi din clasa a VIII-a. Aproximativ 30.000 de elevi au fost înscrişi la simularea examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat.

  Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost, miercuri, de 95,33% la evaluarea naţională şi de 85,21% la bacalaureat, ceea ce poate fi considerat ca obiectiv realizat pentru această sesiune, a declarat inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru, citat de EVZ.

„A fost o prezenţă foarte bună la prima simulare a examenelor naţionale. Pot spune că ne-am atins obiectivul. La acest moment, am fost interesaţi nu atât de rezultate, cât să avem o prezenţă cât mai bună. Părinţii, elevii şi profesorii vor decide dacă nota la această sesiune va fi trecută în catalog”, a spus Constantin Ttrăistaru, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Probele sunt organizate în şcoli, în intervalul orar 11.00-14.00. La simularea bacalaureatului pot participa şi candidaţii din promoţiile anterioare care nu au promovat examenul, a precizat, luni, Gabriel Vrânceanu, inspector de specialitate în cadrul comisiei de organizare a simulării de la ISMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button