Previziunea lui Băsescu: PSD şi PNL vor deveni partide mici, partide de subsol

de:
07 mai 2016
0 Afișari
Previziunea lui Băsescu: PSD şi PNL vor deveni partide mici, partide de subsol

”Știu aroganța celor două partide care spun ‘Noi, marile partide’ — PSD și PNL. Vă asigur că nu sunt mari, sunt mici, sunt corupte. Sunt depășite de vreme. Sunt partide cărora le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică a țării. De altfel, perspectiva lor este să devină partide reziduale, partide fără pondere majoră în viața politică românească. Modul cum le privește populația ne arată că aceste partide și-au încheiat mandatele”, a spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

El a admis că PSD și PNL au avut o contribuție la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, dar consideră că nu mai sunt partide de viitor, iar populația nu mai are încredere în ele.

”Eu nu le contest succesele. Și-au atins cele două mari obiective ale României, adică intrarea în NATO și intrarea în Uniunea Europeană. Sunt mândru că sunt cel care, în numele României, în aprilie 2005, am semnat Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană, dar aceste partide, dincolo de atingerea celor două mari obiective strategice, sunt partide compromise. Sunt partide care nu mai reprezintă garanții pentru viitor, iar populația nu mai are încredere în ele”, a arătat Băsescu.

În opinia acestuia, PSD și PNL vor deveni ”partide de subsol”.

”Previziunea mea este că vor deveni partide mici, partide de subsol. Este momentul în care noi trebuie să credem în victoria noastră. Este extrem de important să credem că românii au nevoie de un partid nou, de un partid care să nu aibă atârnate de picioare toate poveștile negre ale tranziției. Am convingerea că, intrând în competiție cu această mentalitate, vom câștiga”, a spus președintele PMP.

Traian Băsescu a participat sâmbătă la lansarea candidaților PMP Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie.

Cookies