Prevenția, un pilon al sănătății – Prioritatea numărul 1 a Clinicii Sante (P)

05 iun. 2024
11 afișări
Prevenția, un pilon al sănătății - Prioritatea numărul 1 a Clinicii Sante (P)
Prevenția, un pilon al sănătății - Prioritatea numărul 1 a Clinicii Sante, Sursa Foto - clinica-sante.ro

De aproape trei decenii, Clinica Sante se evidențiază în peisajul medical privat din România printr-o combinație de inovație, profesionalism și angajament față de pacienți, punând un accent deosebit pe prevenție prin testele de screening.

Misiunea noastră

Clinica Sante își propune să fie mai mult decât un simplu furnizor de servicii medicale. Valorile noastre fundamentale – empatia, respectul, încrederea și excelența profesională – sunt integrate în fiecare aspect al activității noastre, de la interacțiunea cu pacienții, până la utilizarea celor mai avansate tehnologii medicale.

Prevenția – Fundamentul sănătății durabile

La Clinica Sante, credem cu tărie că prevenția este esențială pentru menținerea sănătății pe termen lung. Evaluările periodice ale stării de sănătate și testele de screening sunt piloni fundamentali ai strategiilor noastre. Controalele medicale regulate și analizele de rutină oferă informații valoroase despre sănătatea generală, permițând detectarea precoce a afecțiunilor, creșterea eficacității tratamentului și reducerea complicațiilor.

Când și de ce se sunt recomandate testele de screening ?

Testele de screening sunt recomandate periodic în funcție de vârsta, sexul și istoricul medical al pacientului, ca măsură preventivă. Aceste teste au rolul de a identifica precoce o patologie chiar și în absența semnnelor și simptomelor, sau de a detecta factori de risc care pot favoriza apariția unor boli. În cazul unui rezultat pozitiv la un test de screening, sunt necesare investigații suplimentare pentru a stabili un diagnostic pozitiv și a elabora un plan de tratament adecvat.

Cum să alegi testul de screening potrivit?

Pentru a facilita accesul la aceste servicii esențiale, Clinica Sante oferă pachete promoționale adaptate nevoilor diferitelor grupe de vârstă și categorii de risc. Aceste pachete includ teste pentru depistarea precoce a unor afecțiuni cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul de col uterin sau de prostată, diabetul și multe altele. Câteva exemple sunt :

  1. Pachetul pentru screeningul de bază pentru evaluarea sănătății, recomandat cel puțin o dată pe an, include: hemoleucograma, glicemie, profil inflamator, profil lipidic, funcția hepatică și renală.
  2. Pachet de verificare a stării de sănătate pentru femei : pe lângă analizele uzuale, pachetul include dozarea vitaminei D, pentru sănătatea osoasă, dar și Testul Babeș-Papanicolau sau examenul citologic cervico-vaginal, una dintre metodele de screening pentru cancerul de col uterin.
  3. Pachet screening cancer de prostată – recomandat anual bărbaților de peste 50 de ani. Cancerul de prostată se regăsește printre cele mai frecvente afecțiuni oncologice, fiind a doua cauză de deces în rândul afecțiunilor oncologice, după cancerul pulmonar. În etapele inițiale ale dezvoltării sale, cancerul de prostată evoluează asimptomatic și poate fi depistat printr-un test de screening.
  4. Pachet screening tiroidă – Sănătatea femeii / bărbatului. Tulburările tiroidiene pot afecta ritmul cardiac, starea de spirit, nivelul de energie, metabolismul, sarcina și multe alte funcții ale organismului. ,,Asociația Americană a Tiroidei’’ recomandă măsurarea funcției tiroidiene la toți adulții începând de la vârsta de 35 de ani și apoi la fiecare cinci ani, menționând că un screening mai frecvent poate fi efectuat la persoanele cu risc ridicat sau simptomatice.
  5. Profil screening diabet– recomandat adulților de peste 45 de ani sau celor cu factori de risc precum obezitate, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie sau antecedente familiale de diabet zaharat.
  6. Pachet ,,analize bune pentru inimă’’ – destinat detectării precoce a bolilor cardiovasculare și a factorilor de risc care pot predispune la aceste afecțiuni.

Pentru mai multe pachete, dar și pentru alte  informații, te invităm să ne urmărești site-ul : https://www.analizeonline.ro/toate-pachetele

Alege prevenția și asigură-te că ai grijă de sănătatea ta cu ajutorul pachetelor promoționale de la Clinica Sante !

Cookies