ARHIVA B365

Preţurile apartamentelor noi din Bucureşti, în creştere

Contextul economic actual nu îi determină pe români să profite de declinul pieţei imobiliare, astfel că, mulţi susţin că apartamentele nu se vor scumpi prea curând, notează gandul.info. Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS, susţine că preţurile apartamentelor vechi nu vor creşte, în următoarele şase luni, pentru că nu există motive care să genereze un trend ascendent. Cererea nu este susţinută de nimic pentru că nivelul de trai este redus, finanţarea nu se îmbunătăţeşte, iar salariile nu cresc.

În ciuda contractării pieţei de profil, Bucureştiul rămâne un oraş scump, potrivit aceleiaşi surse. Apartamentele noi cu trei camere au cel mai ridicat tarif, în medie, de 1.456 euro/mp, iar cel mai mic preţ există în cazul celor vechi cu patru camere, care se vând, în medie, cu 990 euro/mp.

Dacă locuinţele vechi încă mai pierd din valoare, apartamentele noi s-au scumpit în majoritatea oraşelor. Adrian Erimescu, directorul general al portalului imobiliare.ro, a precizat că, în Capitală, preţurile s-au majorat cu 2,1%, în trend cu locuinţele noi din celelalte oraşe mari ale ţării. Vânzătorii de apartamente noi susţin că scumpirea locuinţelor este un fenomen absolut normal după doi ani de criză.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button