ARHIVA B365

Preţurile apartamentelor noi din Bucureşti au scăzut cu 6,3% în primele nouă luni

Preţurile locuinţelor noi din Bucureşti au scăzut cu 6,3% în primele nouă luni ale anului. Chiar şi după declinul înregistrat, imobilele noi sunt, în medie, cu 23% mai scumpe faţă de apartamentele vechi, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, citate de tvrinfo.ro.

„Diferenţele variază în funcţie de numărul de camere: de exemplu, preţul locuinţelor noi cu două camere e cu 17% mai mare decât cel al unităţilor locative din blocurile vechi, în vreme ce locuinţele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decât cele vechi. Însă în zonele periferice, se pot întâlni cazuri în care locuinţele din blocurile vechi au preţuri mai mari decât cele noi, principalul motiv pentru această discrepanţă fiind localizarea mai bună a celor dintâi”, a declarat Dorel Niţă, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare dezvoltat de portalul imobiliare.ro.

Pe segmentul locuinţelor noi cu două camere, doar patru din cele 15 cartiere analizate se încadrează în pragul de 60.000 de euro.

Pe primul loc în topul celor mai accesibile apartamente noi se situează cartierul Militari. Aici, preţul mediu cerut pentru o asemenea locuinţă, ce dispune de o suprafaţă medie de 56 de metri pătraţi, este de 51.000 de euro. Acesta este urmat de Berceni, cu un preţ cerut de 52.000 de euro pentru un apartament de circa 59 dmp. În Dristor-Vitan Vechi, pe de altă parte, preţul mediu cerut pentru un apartament de 59 de metri pătraţi este de 56.500 de euro. În Pipera, o locuinţă de circa 57 de mp poate fi achiziţionată cu 57.900 de euro.

În cartierele Bucureştii Noi, Colentina, Titan şi 1 Mai, apartamentele noi cu două camere, cu suprafeţe medii utile de circa de 60 mp, costă 62.500 de euro-69.000 de euro.

În categoria cartierelor cu locuinţe destinate clasei cu venituri medii-superioare se încadrează cinci zone, Băneasa, Decebal-Calea Călăraşilor, Tineretului-Timpuri Noi, Unirii şi cartierul Tei. În Băneasa, un apartament cu două camere, de circa 60 mp, se vinde cu 73.500 euro, în zona Decebal-Calea Călăraşilor, o locuinţă similară are un preţ mediu cerut de 84.500 de euro, în zona Tineretului, un imobil cu o suprafaţă utilă de 70 mp poate fi achiziţionată cu 86.000 de euro, în zona Unirii un apartament nou de circa 64 mp costă 89.000 de euro, iar în cartierul Tei, preţul unei unităţi locative de 68 mp se ridică la 92.000 de euro.

Cele mai scumpe locuinţe noi cu două camere pot fi găsite însă în nordul Bucureştiului, unde preţul mediu cerut pentru unităţi locative cu suprafeţe de 61-62 de metri pătraţi se ridică la 125.000 de euro în zonele Dorobanţi-Floreasca şi Herăstrău-Nordului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button