Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut a treia lună la rând. Care este explicaţia

de:
02 mart. 2013
1 Afișari
Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut a treia lună la rând. Care este explicaţia

Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, preţurile solicitate sunt mai mari cu 500 de euro (0,6%), în timp ce creşterea faţă de luna noiembrie 2012, când indicele ZF a atins minimul ultimilor ani, este de 1.300 de euro (1,7%). Opiniile agenţilor imobiliari cu privire la aceste date sunt împărţite: în timp ce unii brokeri afirmă că au observat o creştere a preţurilor, alţii consideră că în piaţa imobiliară clienţii continuă să fie cei care „fac legea”.

„Am sesizat în ultima perioadă o creştere din punctul de vedere al preţurilor solicitate, proprietari care cer mai mult, dar valorile de tranzacţionare sunt mai mici decât anul trecut, în condiţiile în care se negociază mai mult. Spre exemplu, eu am acum în lucru o tranzacţie cu un apar­tament care a fost scos la vânzare cu 87.000 de euro şi va fi vândut cu 81.000 de euro”, afirmă Iulian Badea, di­rec­tor de vânzări în cadrul agenţiei imobiliare Galaxy Imob.

Badea a explicat de ce există această creştere a preţurilor.

„Proprietarii sunt mai entuziaşti, nu ştiu, poate din cauza faptului că a venit primăvara mai repede. Vorbind serios acum, unii probabil au fost încurajaţi de faptul că este ultima fază a programului «Prima casă» în formula actuală şi s-au gândit că pot lua mai mult pe apartament, dar această concepţie este greşită deoarece peste câteva luni, când se va epuiza plafonul, preţurile aparta­mentelor vechi vor scădea şi mai mult”, a spus Badea, care intermediază tranzacţii cu apartamente în special în zona Titan.

Cookies